Prăjitură împletită cu gem de caise și rahat

Zilele trecute am descoperit rețeta de prăjitură împletită pe site-ul Libertatea.ro.
Nu eram hotărâtă să o fac,dar concursul de pe pagina Bucătăria lui Aly m-a convins.Așa că astăzi am făcut-o,bineînțeles schimbată puțin.Vă las mai jos rețeta se pot utiliza mai multe umpluturi.
Ingrediente pentru o porție:
  • 450 g făină
  • 75 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat(Eu am folosit Alex,dar voi alegeți ce vreți)
  • 35 g drojdie
  • 180 ml lapte
  • 1 esență de rom
  • 30 g unt(eu am folosit margarină pentru prăjituri)
  • 2 gălbenușuri
  • sare

PENTRU UMPLUTURĂ:

  • Un borcan mic de gem de caise
  • 200 g rahat
MOD DE PREPARARE:
  1. Într-un vas se amestecă făina cu zahărul,zahărul pudră,drojdia și sarea.
  2. Se adaugă untul topit (sau margarina),laptele și gălbenușul de la un ou.
  3. Se amestecă totul și se formează un aluat potrivit.
  4. Se lasă la crescut până își dublează mărimea.
  1.                  După ce a crescut se frământă sub formă de ruladă și se taie în 4 bucăți potrivit
  2.                  Fiecare foaie se întinde subțire.
  3.                  Se adaugă un strat de gem și rahat tăiat bucățele și cu ajutorul unei farfurii,care să nu depășească însă forma se presează puțin astfel încât să rămână o urmă.
  4.                  
  5.                   Se adaugă a doua foaie și se procedează la fel,cu atenția să se păstreze același contur al farfuriei ca în primul caz.
  6.                   Se continuă până la ultima foaie pe care nu se mai adaugă nimic.                                                
  7.                    Se așează farfuria peste ultima foaie și cu ajutorul unui cuțit subțire se taie surplusul de aluat.
  8.                    În mijlocul cercului format se așează un pahar și se trasează liniile care să împartă cercul în patru,apoi fiecare parte se împarte în două,iar fiecare bucățică la fel,până se obțin 8 triunghiuri egale.
  9.                  
  10.                   Se iau câte două triunghiuri și se rotește cel din dreapta spre dreapta de două ori,iar cel din stânga spre stânga,cele două se unesc la capete.
  11.                   Se lasă la crescut.
  12.                   Se ung cu oul și albușul rămas nefolosit și se dau la cuptor.
POFTĂ BUNĂ!
Așa cum am precizat această prăjitură va participa la concursul organizat de iubita noastră Aly,îmi pare rău însă că am observat prea târziu că am scris că suntem în 2015,dar sper că nu va fi observată greșeala.
O să revin și cu poze,cu umpluturi pentru Crăciun.O seară minunată vă doresc și poftă bună la cei care o încercați.
Tags:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.