Cine se face vinovat de schimbările climatice?

Nu ştiu ce se întâmplă pe acest glob pământesc căci astăzi nimic nu mai creşte ca în urmă cu douăzeci de ani. De când armata americană a aruncat cu un arsenal de bombe asupra poporului sârb, încet ,încet clima din Oltenia a început să se schimbe neâncetat. Mi-aduc aminte că în timpul războiului, când începuseră roşiile să se coacă s-a pornit o ploaie care până a doua zi a transformat roşiile în cărbuni, căci toate căpătaseră culoarea neagră, cea a cărbunelui. Îmi povestea cineva din satul Poiana Mare că în curţile localnicilor nu a scăpat o roşie neafectată, doar la gospodăriile celor care nu îndepărtaseră foliile de pe solarii au rămas roşiile intacte, fără pic de pată. Atunci am tras concluzia că ploaia aceea a fost plină de substanţe chimice şi , prin urmare, m-am gândit la bombardamentele executate de americani în portul sârbesc Prahovo aflat la graniţa Serbiei cu Bulgaria dar şi cu România, satul în care cântă cocoşii de se aud în trei ţări.
De atunci au început legumele din grădinile noastre să nu se mai dezvolte cum eram obişnuiţi, încetul cu încetul se deprecia recolta, ajungând ca nici pesticidele să nu-şi mai facă efectul pentru care le folosim. Deci, după părerea mea nu natura este de vină pentru aceste drastice schimbări ale vremii, din ultimii ani, ci tot măria sa omul, acea fiinţă care doar se crede superioară, căci prin intervenţiile sale provoacă de cele mai multe ori mai mult rău decât bine în evoluţia omenirii.
În schimb noi suntem prea mici, prea neimportanţi şi nu avem acces la prea multe fapte petrecute în istoria mai veche sau mai nouă, acestea fiind cunoscute de câteva zeci de oameni, fără a permite şi restului să afle adevărul gol- goluţ, cu toată explozia informatică din ultimii ani.

by Millu

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.