7.Interviu cu un Moș Crăciun

Bună ziua, dragi cititori. Articolul de astăzi este unul inedit după cum puteți observa încă din titlu, dar haideți să vă spun cum a început totul. Pentru cei care mă cunosc se știe deja că îmi place să merg în Electroputere Mall Craiova, acest lucru datorându-se și faptului că este aproape de facultate.
Astfel zilele trecute având cam 10 minute la dispoziție am decis să mai trec un pic prin mall, nu mare mi-a fost mirarea când oprindu-mă la Magazinul Noriel am observat că la casă se afla nimeni altul decât bătrânul Moș Crăciun și cum sunt o fire foarte curioasă am decis să îi pun câteva întrebări, iar într-un final s-a ajuns la acest articol.
”             – Bună ziua, numele meu este Ionela și dacă se poate aș vrea să vă pun câteva întrebări.
– Desigur copilă, întreabă-mă orice, dar mai întâi hai să luăm loc pe această bancă, pentru că picioarele mele nu mai sunt ca altădată.
.             – Bineînțeles. Am observat că ați luat un întreg cărucior de jucării, aveți magazin?
– Nu, aceste jucării sunt pentru copiii de la orfelinatul din oraș, de câțiva ani îi scriu scrisori bătrânului Moș dar se pare că acesta uită mereu de ei, așa că anul acesta am decis să le fac o surpriză plăcută.
.             – Dar totuși, toate aceste jucării costă enorm de mult și cu siguranță nici veniturile dumneavoastră nu sunt foarte mari, cum o să le plătiți? Aveți sponsorizări? Vă mai ajută altcineva?
– O să o iau cu începutul, într-adevăr venitul meu nu este unul foarte mare, dar de când am optat pentru un card de cumpărături problemele au dispăru sau cel puțin s-au mai micșorat.
.             – Un card de cumpărături?!? Asta presupun că vă costă foarte mult, știu că sunt foarte puține persoane care optează pentru un astfel de card din cauza dobânzilor.
– Acest card este însă unul foarte special, este vorba de cardul STAR Forte , acest card îmi asigură cumpărături în rate fără dobândă de la mii de magazine partenere, cu acest card nu mai trebuie să îmi fac griji cu privire la cadourile pentru copii.
.             – Cu toate acestea vorbim de foarte mulți copii, de foarte multe dorințe, cum o să reușiți să le îndepliniți pe toate?
– Pe acest card pot să accesez până la 5000 euro, cu acești bănuți îmi propun să le realizez acelor copiii cel mai frumos Crăciun și în plus să ajut orfelinatul în continuare cu banii care mai rămân.
.             – Nu înțeleg ceva, dacă aveți posibilitatea să luați 5000 euro, de ce nu îi folosiți să vă cumpărați ceva? Sunt sigură că se găsește cel puțin un lucru de care să aveți nevoie.
– Tocmai asta este problema copila mea, oamenii indiferent de câți bani dețin se gândesc tot la ei, chiar dacă se apropie Sărbătorile de Iarnă oamenii nu se găndesc decât cum să treacă pe lista lui Moș Crăciun cea mai nouă tabletă sau cel mai nou smartphone. Am uitat să îi mai ajutăm pe cei din jur, am uitat să vedem că în jurul nostru sunt persoane cu probleme mai mari decât ale noastre. Acești copii nu au părinți care să le pregătească cadouri sub brad sau care să îi îmbrățișeze în Zilele de Crăciun, de aceea i-am ales pe ei, eu sunt deja în vârstă banii pentru mine nu mai contează, dar ei au un viitor în față.
.              – … M-ați lăsat fără cuvinte, nu am ce spune și eu gândeam la fel înainte…
– Cred că vă sună telefonul.
.              – Da este o colegă, deja am întârziat la oră…”
Nici nu am apucat să termin că bătrânelul dispăruse, toată ziua m-am gândit la acest Moș Crăciun și am ajuns la concluzia că dacă aș avea 5000 Euro i-aș folosi ca să îi ajut pe cei care nu au, indiferent de ce am spune cu toții avem mâncare pe masă, dar cu toate acestea sunt sute dacă nu chiar mii de copiii care în Seara de Crăciun adorm fără să fi mâncat nimic.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.