21. Ultima probă pentru Academia Cașcavalescu

-Mami, mami, trebuie să mă ajuți la tema de la doamna Brânzăvescu.

-Imediat scumpa mea stai să termin depreparat Adjaruli khachapuri ( Cine știe ce temă le-a mai dat profesoara acum, cu siguranță nu trebuia să o trimit la Academia Cașcalavescu, este preamică și noi nu suntem atât de bine pregătiți. Cașcalavescu este cea mai mare Academie din orașul Brânzești, aici sunt alese doar acele persoane care dovedesc că merită titlul de fan brânză, după ce au trecut de toate cele 10 probe pot începe să învețe totul despre brânză, cum să o mânânce, ce tipuri de brânză există, dar și multe alte informații. Alesia este deja la ultima probă și trebuie să îi facă față doamnei Brânzăvescu, cea mai aprică fană brânză).

……

-Gata! Haide spune ce ai primit de făcut la ultimul pas?

-Trebuie să spun ce brânză i-a plăcut cel mai mult lui Toni Delaco și îi ce țară a găsit-o.

-Poftim? (Doamne ce întrebare?!? Ce o să îi spun eu fetiței să scrie? Toni Delaco este cel mai mare fan brânză, este un fel de zeu în oraș și cu toții știm că este foarte pretențios în ceea ce privește brânza care îi este servită. A umblat prin toate colțurile lumii pentru a găsi cea mai bună brânză, dar cu toate acestea numele ei a rămas un secret).

-Este clar o să pic acest ultim examen… chiar nu știu despre ce este vorba…( Lacrimile deja i-au acoperit întreaga față, nu vreau să plângă știu cât de mult a lupta pentru a ajunge să învețe și la această școală și mai știu cât de mult vrea să își cunoască idolul și poate într-o zi să ajungă ca și Toni)

vizual proba2

-Nu te da bătută, o să o scoatem la capăt și de această dată.( Trebuie să fie cel puțin un indiciu în aceste jurnale vechi…. după 3 ore… gata am găsit!)

-Ai găsit ceva?

-Cred că știu care a fost brânza care i-a câștigat încrederea marelui Toni Delaco…

-Care? Care?

-Nu atât de simplu micuța mea, trebuie să ghicești singură… Hai nu te întrista îți voi da câteva indicii… O să începem cu o întrebare… Ce îți place atât de mult la brânza de la Delaco?

-Păi… este pufoasă, este foarte bună, te face să te simți ca în rai cu fiecare bucățică pe care o mănânci… este perfectă!

-Atunci haide să vedem… din ce lapte se produce cea mai bună brânză?

-Din lapte de vacă desigur.

-Tot nu ți-ai dat seama despre ce brânză vorbesc? (Știam că memorase tot jurnalul călătoriilor pe dinafară, iar aceste lucruri ar fi trebuit să o ajute să afle despre ce brânză este vorba)

-Nu…nu îmi dau seama…( și mă privește cu niște ochi triști)

Depositphotos_25352587_original

-Ultima întrebare, dacă nici acum nu știi înseamnă că nu ești un fan brânză… Care este țara care iubește atât de mult brânza încât a devenit coruptă?

-Păi este vorba de Elveția cu siguranță…( de o dată fața i se luminează… găsise răspunsul)… De ce nu m-am gândit la asta? Brânza care a reușit să corupă oamenii… brânza care te face să mănânci până la ultimul gram… brânza al cărui vas nu poți să îl lași decât curat… bineînțeles Toni Delaco a ales brânza fondue și Elveția! Abia aștept să văd mâine ce va zice doamna Brânzăvescu de un astfel de răspuns.

Și eu sunt curioasă… Oare va intra la Academie? Oare această brânză este cea care a câștigat? …

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.