www.iqcr.ro site-ul tău de certificări

De ce are nevoie o societate comercială?

Orice societate comercială pentru a fi recunoscută pe plan internațional, trebuie să-și obțină acreditarea de către organisme specializate, cum este și www.iqcr.ro, de evaluare a conformității cerințelor multor standarde internaționale asupra calității managementului.

Pentru ca activitatea unei societăți comerciale să poată fi cunoscută pe plan internațional și să nu aibă nevoie să fie certificată de fiecare țară în parte, atunci când dorește să aibă relații comerciale cu o altă societate comercială din acea țară, societatea comercială trebuie să obțină un certificat de conformitate pentru produsele sau serviciile efectuate de aceasta, recunoscut oriunde în lume.

Cu alte cuvinte, societățile comerciale produc diverse produse, pentru ca aceste produse să poată circula liber prin toate țările din lumea aceasta, ele trebuie să respecte diferite cerințe privind calitatea, materialul din care sunt produse etc. Pentru ca cel care cumpără aceste produse, oriunde s-ar afla cumpărătorul, să fie sigur că produsul respectiv îndeplinește toate calitățile pe care trebuie să le aibă acel produs , este imperios necesar ca producătorul să fi fost verificat de un organism independent de statul în care își desfășoară activitatea și să obțină un certificat prin care i se recunoaște producătorului, că respectă toate cerințele pentru producerea corectă a acelui produs. Același raționament se aplică și dacă societatea comercială respectivă are ca obiect de activitate prestarea de servicii. Acel certificat recunoscut de către toată lumea trebuie să garanteze că serviciile sunt de bună calitate, că dacă apelezi la serviciile respective nu vei fi păcălit.

Cu ce se ocupă www.iqcr.ro?

Acestea sunt motivele pentru care orice societate comercială trebuie să apeleze la www.iqcr.ro pentru obținerea unui certificat al sistemului de management al societății. IQC România este parte integrată a acestui sistem de acreditări a conformității cu standardele recunoscute, existent la nivel mondial și în prezent dispune de personal calificat și mai ales competent pentru auditarea sistemelor de management în conformitate cu cerințele standardelor internaționale de referință.

Serviciile efectuate de IQC România se referă în principal la:

– managementul calității ,familia de certificare ISO 9001: 2008, care oferă orientări și instrumente pentru companiile ce doresc să aibă produse cu o calitate îmbunătățită în mod constant, pentru a fi pe placul cerințelor clienților. Acesta se poate folosi de orice companie, indiferent de mărimea sau forma sa, fiind și singurul din familie care poate fi certificat, el este deja implementat în peste 170 de țări și de peste un milion de organizații și companii.

-Certificări ISO 14001: 2004 criteriile pentru un sistem de management de mediu. Prin aceasta se oferă instrumentele practice pentru organizații și companii de gestionare a responsabilităților pentru ca impactul asupra mediului să fie măsurat și bineînțeles ameliorat.

-Certificare OHSAS 18001 privind managementul sănătății și securității ocupaționale. Aici trebuie avute în vedere asigurarea de echipamente de muncă și protecție adecvate activității, identificarea și controlul proceselor din lanțul de producție care pot cauza accidente de muncă și/sau boli profesionale, precum și reducerea acestora.

-Certificare ISO 2200: 2005 stabilește cerințele pentru asigurarea unui management al siguranței alimentare. Cum astăzi alimentele sunt produse și circulă peste tot în lume, este absolut necesar ca ele să nu pericliteze sănătatea consumatorului și să poată fi comercializate, fără nicio restricție, pe piața internațională.

Dar și la alte multe certificări pe care vă las să le descoperiți singuri, dacă veți contacta IQC România.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.