Ce sunt ancorele pasive?

Vreti sa stiti ce sunt ancorele pasive?

Dragele mele, în acest articol voi încerca să vă spun câte ceva despre o firmă ce aplică cele mai noi tehnologii apărute în domeniul construcțiilor și cu ajutorul cărora se pot executa unele din cele mai complexe lucrări de consolidare sau pentru realizarea unor fundații speciale. Eu am aflat ce sunt ancorele pasive intrând pe site-ul vippls.ro unde sunt descrise aceste elemente din construcțiile speciale.

Cum am rămas plăcut surprinsă de cele citite, am considerat că subiectul merită împărtășit și prietenilor, căci cele aflate sunt într-adevăr dintr-o tehnică avansată, dar sunt și fascinante în același timp. Sunt convinsă că deja ați început să vă întrebați : Ce sunt ancorele pasive? și ca să nu rămâneți cu această curiozitate o să încerc să vă explic eu. Ancorele pasive sunt niște bare de oțel , tuburi de oțel sau elemente din oțel, care sunt introduse în găuri făcute în pereții ce vor fi protejați de eroziunea superficială sau de anumite efecte ale fenomenelor meteorologice.

Unde sunt folosite?

Deci pentru a se realiza o construcție împotriva deplasării terenului este nevoie a se face un perete din beton, iar pentru ca terenul să nu distrugă acest perete se practică în acesta ancore pasive care sunt rezistente la solicitările de încovoiere și de forfecare asupra peretelui. Ancorele pasive sunt introduse într-un perete betonat pentru ranforsarea și consolidarea terenului și pentru a-i limita deplasarea.
Cred că deja acum ați înțeles de ce v-am zis că ele sunt folosite la construcții speciale, pe care încerc să vi le exemplific în continuare. Aceste construcții speciale ar putea fi:

= pe pantele abrupte și instabile, aceste construcții ajută la stabilizarea portalurilor de teren;

= acolo unde liniile de cale ferată sau drumurile taie versanții se folosesc pentru stabilizarea acestora;

= în zonele urbane se pot folosi pentru construirea unor ziduri de susținere permanentă sau temporară în interiorul excavației făcute pentru ridicarea unor clădiri cu mai multe etaje;

= nu în ultimul rând, ci doar în exemplele date de mine, se folosesc la poduri pentru construcția unor ziduri de sprijin.

Din puținele exemple ce vi le-am enumerat sper că ați înțeles că ancorele pasive ajută la protejarea versanților în care se execută diverse lucrări de infrastructură, cum sunt căile ferate sau chiar autostrăzile, care nu cresc deloc în Romania, căci numărul kilometrilor executați este destul de mic. Prin această protejare a versanților , acolo unde se produc alunecări sau protejarea malurilor se contribuie și la protejarea mediului înconjurător, contribuind și la ecologizarea zonelor respective.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.