Facultati la un click distanta: www.univstud.ro

O dată cu trecerea anilor de liceu

Viața noastră trece foarte rapid, încă mai îmi aduc aminte prima zi de liceu, cât de timizi eram toți, cât de bucuroși că am ajuns la liceu, dar anii au trecut așa de repede. Nici nu ne-am dat seama când am ajuns în fața examenului de Bacalaureat, în fața alegerii celei mai bune facultăți. Mulți dintre noi nu aveau nici un habar la ce o să dea și cum o să se descurce, cu toții ziceam mai este timp, de ce să ne grăbim? Iar timpul nu ne-a luat în seamă. Este foarte greu să îți alegi pe ultima sută de metrii o facultate, sunt atât de multe alegeri, iar dacă mai trebuie să dai și un examen de admitere atunci nu prea ai șanse de câștig. Eu vă propun să începeți de acum să căutați cea mai potrivită facultate cu ajutorul www.univstud.ro.

Ce face www.univstud.ro?

Acest site grupează facultățile în funcție de țara din care fac parte, de oraș dar și de specialitate. Astfel orice licean poate intra pe site și din câteva simple căutări va găsi facultățile care se potrivesc cu cerințele sale. De asemenea dacă există mai multe facultăți de același timp sau dacă nu te interesează orașul poți face cu ajutorul www.univstud.ro o comparație între facultăți.

Tot pe site vei găsi și foarte multe informații despre facultate, astfel vei putea porni la drum alături de ceva complet și vei ști ce trebuie să faci pentru a fi admis la specializarea dorită. De asemena dacă nu ești foarte sigur ce specializare ți se potrivește cel mai mult poți vizualiza în primul rând orarul, astfel vei ști cam ce materii faci și dacă există șansa ca asta să îți placă. Trebuie în același timp să ai o grijă foarte mare și asupra gradului de căutare în rândul locurilor de muncă.

De asemenea cu ajutorul site-ului puteți afla informații utile despre facultatea care vă atrage cel mai mult atenția. Dacă vă doriți o anumită specializare puteți face căutarea după ea, astfel veți afla care este cea mai bună Universitate și în ce oraș se găsește, dar și dacă în orașul vostru există o astfel de facultate. Alege să înveți mai mult să câștigi o diplomă importantă și să îți găsești un loc de muncă stabil. Se poate și în România, dar trebuie să alegi corect facultatea pe care o vei urma. Altfel riști să te pierzi pe drum sau noul loc de muncă să nu îți aducă fericire ci doar nervi. Alege o meserie care te face fericit, o meserie la care să te duci cu zâmbetul pe buze și nu doar din obligație.

În zilele noastre este foarte important să faci o facultate pentru că doar cu ajutorul ei poți fi privit cu alți ochi de patron. Pe deasupra facultatea te învață să fi silitor, acolo nimeni nu te întreabă dacă vii la curs sau nu, de ce ai lipsit sau alte lucruri. Tu ești cel care ia deciziile și de asemenea cel care suportă consecințele. Facultatea este locul în care devii matur, în care copilăria este lăsată deoparte.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.