Mai există motive pentru a cumpăra o cameră video?

Telefoanele au de ceva vreme camere foto, camere video și alte aplicații. Pasiunea pentru filmat și fotografiat a explodat pur și simplu odată cu apariția noilor device-uri. Cu toate acestea, cei pasionați de filmări nu se vor mulțumi niciodată cu filmulețele făcute pe telefon. Chiar dacă e simplu de filmat orice, oriunde și oricând cu telefonul, calitatea nu va fi niciodată spectaculoasă. Cu alte cuvinte, dacă vrei să filmezi cu adevărat niște cadre perfecte ai nevoie de camere video performante. Ai auzit de vreun film de Oscar filmat cu telefonul?

 

Îți pasă de calitatea imagini

 

Camera video Panasonic HC-W570EP-K, Full HD

Dezbaterea privitoare la care dispozitiv filmează cel mai bine pare să nu se mai termine. Unele persoane filmează cu aparatele foto DSLR și chiar obțin calitate. Alții filmează cu smartphone-ul și filmarea nu arată tocmai rău. Cei care testează diferențele între filmări și chiar se pricep la asta nu apreciază însă atât de mult filmările cu aparate foto, tablete sau telefoane. Ei spun că există diferențe sesizabile în calitatea filmării între camere video și restul dispozitivelor cu funcție de filmare. Nu zice nimeni că nu filmează bine însă există unele probleme. Avantajul camerelor e că au mult mai multe opțiuni iar conținutul poate fi editat cu programe specializate înainte de a fi urcat pe YouTube sau Facebook. Camerele video au de departe cele mai bune funcții de autofocus. Asta te ajută când filmezi în mișcare și n-ai timp să tot reglezi focusul pas cu pas. Expunerea automată e mai ușoară, filmarea din mână e mai simplă pentru că mai toate camerele video sunt create special pentru astfel de filmări.

 

Îți pasă de calitatea sunetului

 

Camerele video nu înregistrează sunetul cel mai pur dar o fac mult, mult mai bine decât telefoanele și camerele digitale pentru că majoritatea au microfon încorporat. Mulți producători de camere video chiar își dau interesul când vine vorba de calitatea audio și perfecționează mereu calitatea în acest domeniu. Există camere precum cele de la Panasonic care includ sisteme audio Dolby Digital pe 5 canale. Dacă stai să compari asta cu microfonul mono dintr-un telefon sau cameră compactă ai să vezi diferența. Nu numai microfoanele sunt mai bine dar și opțiunile disponibile sunt mai numeroase și te ajută să controlezi mai bine calitatea audio.

 

Camerele video performante au zoom inteligent și utilizează corecția pe cinci axe pentru a realiza o calitate maximă a imaginii permițând imagini clare în orice condiții. Funcția Inteligent Auto ajustează continuu setările la condițiile de filmare iar microfonul are protecție extra împotriva zgomotului produs de vânt. Având în vedere multiplele funcții ale camerelor video de ultimă generație chiar există motive pentru a investi într-un astfel de dispozitiv cu singura funcție cea de filmare. Cei care sunt pasionați de filme documentare, cei care doresc să încerce filmări spectaculoase, vor dori mereu să aibă la dispoziție camere video. Filmarea experimentală cu telefonul sau camera digitală e un experiment interesant care poate fi făcut. Camerele video au însă multă memorie internă, harduri interne care permit stocarea filmărilor HD și editarea lor ulterioară. Merită investiția într-o cameră video.

 

 

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.