Intretinerea corecta a mobilei, secretul durabilitatii

Atunci cand facem achizitii care produc o gaura considerabila in bugetul nostru ne dorim ca lucrul pe care l-am achizitionat sa tina cat mai mult timp. Pentru ca acest lucru sa se intample este important sa avem cat mai multe informatii despre lucrul pe care il achizitionam si sa nu ne ghidam doar pe principiul „ce e scump e si bun”. De asemenea pentru a ne putea bucura cat mai mult timp de achizitia facuta este foarte important sa stim cum trebuie intretinuta. Mobila, indiferent ca este vorba despre mobila bucatarie ori mobila la comanda reprezinta unul din lucrurile pe care din momentul achizitiei ne dorim sa tina cat mai mult timp. Spre deosebire de alte lucruri a caror durabilitate este limitata indiferent de intretinerea de care are parte, de mobila pe care tocmai ai achizitionat-o te poti bucura o perioada lunga de timp, asta in cazul in care este intretinuta corect. Avand in vedere ca in momentul de fata pe piata mobilierului se regasesc mai multe tipuri de mobila, si tratamentul de intretinere variaza. Pentru a intelege mai bine modul in care trebuie sa ne intretinem mobila, in cele ce urmeaza am ales sa scriu despre modul in care trebuie intretinute cele mai importante tipuri de mobila, indiferent de utilitatea acesteia.

Fara nici o urma de indoiala, mobila confectionata din lemn masiv reprezinta cea mai buna varianta atunci cand te gandesti ce tip de mobila ai putea achizitiona. Din pacate, aceasta nu se regaseste in casele tuturor celor care indragesc acest tip de mobila datorita pretului de achizitie, pret care pentru o parte dintre noi reprezinta un efort financiar mult prea mare. Cei care sunt mai norocosi si au reusit sa achizitioneze acest tip de mobila trebuie sa fie foarte atenti la modul in care au grija de ea. Stergerea zilnica a prafului de pe mobila din lemn masiv reprezinta cel mai bun lucru pe care il poti face pentru acest tip de mobilier. Inainte de a sterge praful de pe mobila din lemn masiv trebuie sa fii foarte atent la ce tip de mobila din lemn masiv ai achizitionat. In cazul in care deja te-am pus in dificultate, trebuie sa stii ca exista trei tipuri de mobila din lemn masiv:

  • Mobila din lemn masiv vopsita care se curata de praf cu ajutorul unui aspirator.
  • Mobila din lemn masiv mata, acest tip de mobila necesita indepartarea prafului cu ajutorul unei carpe moale usor umezita.
  • Nu in ultimul rand, praful de pe mobila din lemn masiv lacuita se indeparteaza cu ceara, polish pentru mobila ori cu ajutorul spray-urilor din comert. Atentie mare la produsele de curatat mobila din lemn masiv pe care le achizitionezi din comert. Pentru a nu deteriora mobila, achizitioneaza doar produse in a caror componenta nu se regaseste alcoolul, solventi chimici ori substante abrazive.

Mobila din PAL reprezinta probabil cel mai achizitionat tip de mobila. Acest lucru se datoreaza in primul rand pretului de achizitie care in comparatie cu alte tipuri de mobila este mult mai mic. Nu doar pretul de achizitie reprezinta marele avantaj al acestui tip de mobila ci si intretinerea acestuia. Astfel, intretinerea mobilei din PAL se realizeaza cu ajutorul solutiilor de curatat mobila existente in comert. La fel ca si in cazul mobilei din lemn masiv, si in cazul mobilei din PAL trebuie sa eviti produsele de curatat care contin alcool, solventi chimici ori substante abrazive.

Desi este mai pretentioasa la intretinere decat mobila din PAL, mobila din MDF reprezinta una din cele mai bune solutii de achizitie in cazul in care nu poti achizitiona o mobila din lemn masiv. Acest tip de mobila se intretine fie cu ajutorul unei lavete moi umezite in apa fie cu ajutorul solutiilor de curatat geamurile.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.