Sfaturi simple pentru crearea unei atmosfere relaxante in dormitor

Dormitorul este locul in care cu totii ne adapostim pentru a ne odihni, a ne destresa si de a petrece o serie de clipe in totala intimitate. Noi, oamenii, intotdeauna avem nevoie de aceste momente de refugiu care sa ne relaxeze si in acelasi timp sa ne ridice moralul. Unii considera ca un fototapet ii ajuta, pe cand altii nu pun un accent deosebit pe design-ul interior al dormitorului.

Psihologii, dar si expertii care au realizat studii de-a lungul timpului cu privire la efectul mediului ce ne inconjoara asupra psihicului nostru, ne declara faptul ca este extraordinar de important designul interior al incaperii in care obisnuim sa ne petrecem timpul. Astfel, pentru a ne putea relaxa pe deplin, trebuie sa avem grija asupra modalitatii in care aranjam piesele de mobilier, unde asezam decoratiunile si care sa fie culorile ce vor iesi in evidenta. Asadar, latura estetica are un impact urias asupra starii noastre psihice, fapt pentru care trebuie sa acordam o atentie sporita modalitatii in care decoram propriul dormitor.

Ce culori sa alegem?

Dupa cum am mentionat si anterior, nuantele ce primeaza in cadrul locului in care dorim sa ne relaxam, joaca un rol primar in crearea starii de spirit mai mult sau mai putin linistitoare. Fiind un loc intim, culorile trebuie alese in asa masura incat sa redea o atmosfera primitoare. Asadar, cu certitudine ai o serie de preferinte in aceasta privinta. Totusi, culorile foarte sobre, precum si cele extraordinar de aprinse ar trebui sa le eviti, atat timp cat iti doresti sa ai parte de un somn linistit. Se pare ca atunci cand ne aflam intr-un mediu aglomerat atat din punct de vedere a culorilor, cat si a obiectelor din interior, devenim mult mai agitati. In acest fel somnul nu va fi atat de odihnitor, iar organismul nu va fi capabil sa reactioneze prea eficient in cea de-a doua zi.

Iata care sunt cele mai potrivite culori pentru crearea unei atmosfere relaxante in dormitor:

  • Albul reprezinta cea mai potrivita alegere atunci cand nu se doreste sub nicio forma a da gres. Aceasta culoare nu doar ca reflecta lumina, insa te va ajuta sa te relaxezi. In plus, optand pentru alb, nu va trebui sa iti faci griji ca piesele de mobilier nu se afla in contrast cu peretii, asa ca poti opta pentru orice nuanta si orice material.
  • Albastrul intotdeauna va fi acea culoare ce ofera inspiratie deplina, insa si calmeaza. Aceasta nuanta este des aleasa de persoanele visatoare care doresc sa evidentieze acest lucru chiar si prin design-ul dormitoarelor lor. In plus, atunci cand se afla in combinatie cu bej, gri si auriu, efectul este cu adevarat unul de senzatie.

In plus, se pare ca albastrul ii ajuta foarte mult pe insomniaci sa aiba parte de un somn mai mult decat odihnitor.

  • Violetul este din nou o alegere minunata ce reda incaperii acea stare de bine. De cele mai multe ori, violetul este asociat cu fertilitatea, ceea ce inseamna ca reprezinta o buna alegere pentru pictarea peretilor dormitorului indragostitilor.
  • Culorile neutre sunt mai mult decat potrivite pentru un dormitor care sa inspire confort si relaxare deplina. Cu toate acestea, daca doresti sa optezi pentru asta, iti recomand sa optezi in cazul accesoriilor pentru nuante mai vii: veioza, draperii sau cuvertura.In acest fel efectul va fi cel mult dorit.

Asadar, trebuie sa optezi pentru nuantele neutre atunci cand doresti sa iti vopsesti peretii din dormitor. Atat timp cat vei face alegerea potrivita, mediul va fi unul cat se poate de relaxant si de confortabil. De altfel, ideea unui dormitor este de a oferi proprietarului acea intimitate care sa il ajute sa se odihneasca pe cinste, sa isi faca ordine in ganduri si sa se lase inspirat de tot ceea ce il inconjoara. In plus, cu totii reusim de fiecare data sa ne incarcam bateriile in acest loc al casei.

Draperiile de noapte – un must      

Draperiile au un rol esential in crearea unei atmosfere mai mult decat prielnice in interiorul dormitorului. Acest loc este un refugiu in clipele melancolice, de fericire sau chiar de oboseala. Asadar, indiferent care este starea ta de spirit, dormitorul te va ajuta sa iti imbunatatesti considerabil psihicul, sa te linistesti si sa iti pui ordine in ganduri. Totusi, doar atunci cand il amenajezi corespunzator, reusesti sa obtii asta.

Asadar, draperiile joaca un rol important atat in decorarea dormitorului, cat si in crearea unei atmosfere intime si relaxante. De altfel, acestea tin la distanta patrunderea razelor solare in interior si redau incaperii adevarata atmosfera a unui dormitor, in care odihna este binevenita.

Fototapetul – decor ireprosabil si atmosfera relaxanta

Mai nou, termenul de fototapet se afla pe buzele unui numar din ce in ce mai mare de persoane. Fie ca se doreste decorarea in stil extravagant si modern a dormitorului sau crearea unei atmosfere relaxante, fototapetul reprezinta cu adevarat o investitie pe viata.

La XT Deco, de exemplu, am gasit o serie larga de modele de fototapet ce pot fi personalizate in functie de dorintele tale. Asadar, daca esti un mare iubitor de natura, ai posibilitatea sa o aduci chiar in camera ta. Deci, de fiecare data cand simti nevoia sa te detasezi de cotidian, sa te relaxezi si sa te linistesti, nu trebuie decat sa admiri splendoarea fototapetului ce are in plan natura vie, iar efectul va fi unul cu adevarat spectaculos.

In functie de preferintele tale, fototapetul poate prinde conturul unui intreg oras, a muntilor, a unui lac sau chiar a unei privelisti care sa le cuprinda pe toate. Aceasta investitie este cel mai probabil cea mai eficienta, avand in vedere ca nu e nevoie sa mai varuiesti frecvent peretii, tocmai pentru ca fototapetul e usor de aplicat si este extrem de rezistent.

Sunt necesare decoratiunile interioare?

Decoratiunile interioare intotdeauna vor contribui la crearea unui mediu confortabil, mai ales atunci cand acestea provin si de la persoane apropiate care le-au facut cadou. Cu toate acestea, e foarte important ca numarul lor sa nu fie extrem de insemnat, tocmai pentru ca nu va mai prima relaxarea din interior, ci agitatia.

Asadar, evita sa iti accesorizezi mult prea mult camera si pune accent doar pe strictul necesar – un fototapet, draperii de noapte, culori pastelate si un pat confortabil.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.