Avocado – fructul minune

Recunosc, sunt o fana infocata a acestui fruct exotic. Nutritionistii l-au numit ‘’fructul perfect’’, deoarece poate fi mancat la orice ora din zi. De cand am descoperit proprietatile fructului de avocado, este nelipsit din alimentatia mea zilnica (reteta cu avocado cea mai apreciata de mine este toast cu avocado si oua fierte moi sau toast cu crema de avocado).
Avocado este plin de fibre si vitamine, iar pe termen lung, consumarea acestuia contribuie la mentinerea sanatatii si a siluetei. In plus, este printre singurele alimente de care poti fi 100% sigura ca nu au fost modificate genetic sau ca nu au fost atinse de chimicale! In plus, daca te preocupa starea ta de sanatate, atunci trebuie sa ii acorzi o sansa acestui super-aliment.
Fructul de avocado contine multe vitamine, esentiale pentru redarea stralucirii tenului si a parului. Suna prea frumos sa fie adevarat? Ei bine, este! Vitamina C din compozitia acestuia este benefica pentru fermitatea pielii,vitamina K ajuta la remedierea cearcanelor, iar vitamina E mentine circulatia sangelui la parametri normali. Si cu toate ca el contine grasimi monosaturate, este un aliment indicat in perioadele in care vrei sa slabesti.
Stiai ca persoanele care mananca avocado arata mult mai tinere? Acest lucru de datoreaza antioxidantilor, care reduc vizibil semnele imbatranirii. Si contine cu pana la 4% mai mult potasiu decat o banana!
Fructul minune are un miez cremos, ce se poate consuma ca atare sau in fel si fel de combinatii cu alte alimente. Poti gati burrito cu avocado si ou, salata de avocado, sandvis cu avocado si spanac, salata detoxifianta cu avocado, spanac si germeni de grau, spaghete cremoase cu avocadosi rosii cherry sau poti adauga ulei de avocado in obiceiurile culinare.
Indiferent de alegerea pe care o faci, ai siguranta unei alegeri bune pentru sanatatea ta, dar si gustoasa (pentru papilele tale gustative). Iar pentru pasionatii de plante, recomand cresterea propriei plante, ce se poate obtine, prin sadire, din samburele de avocado.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.