Servicii de gazduire web profesionala – cum sa le alegi?

In zilele noastre, concurenta de pe orice piata ne pune in dificultate cand avem de luat o decizie. Acesta este si cazul companiilor care ofera servicii de gazduire web profesionala, al caror numar este in continua crestere.
Cum sa decizi daca o anume firma este potrivita? Mai conteaza in zilele noastre latimea de banda si spatiul de stocare oferit? Ce pachet de hosting este cel mai potrivit pentru site-ul meu? In randurile urmatoare voi incerca sa iti ofer cateva sfaturi, pentru ca alegerea pe care o faci sa fie cea mai potrivita pentru tine.
Pe scurt, va trebui sa ai in vedere urmatoarele:

  • Cunoaste-ti nevoile in legatura cu hosting-ul.
  • Informeaza-te despre uptime-ul garantat si increderea pe care o prezinta firme diverse.
  • Cerceteaza posibilitatile de upgrade ale pachetelor.
  • Verifica toate caracteristicile serviciilor de gazduire web (precum numarul maxim de domenii pe care le poti gazdui cu un anume pachet) in functie de propriile tale nevoi.
  • Informeaza-te despre preturi – atat cel initial, cat si cel de reinnoire.
  • Afla daca panoul de administrare al contului tau este usor de utilizat.
  • Verifica alte facilitati – precum suportul tehnic, back-up-ul realizat zilnic etc. 

Ce trebuie sa urmaresti cand cauti servicii de gazduire web profesionala?

Nimic nu e mai important pentru tine decat sa ai un website prezent online 24 din 24, 7 din 7. Asta inseamna ca va trebui sa alegi o firma de gazduire web profesionala care iti garanteaza un uptime minim de 99,5%. Asa vei sti sigur ca serverele pe care le foloseste sunt stabile si conexiunile pe deplin securizate, si nu iti vei mai face griji ca site-ul tau ar putea sa pice pentru o perioada indelungata de timp.
Tine cont si de optiunile de upgrade. In principiu, un cont de gazduire shared ar putea fi suficient pentru a sustine un blog WordPress cu 30.000 – 40.000 vizitatori unici. Totusi, daca preconizezi o directie de dezvoltare accelerata pentru site-ul tau, trebuie sa alegi o firma care iti ofera si posibilitatea sa faci acest lucru.
Cate domenii iti va permite sa gazduiesti pachetul ales? Sigur nu vei spune ca e vorba doar despre unul. La cat sunt de accesibile achizitiile de domenii in zilele noastre, majoritatea webmasterilor detin peste 5, iar in unele cazuri chiar peste 50 de domenii. Trebuie sa te asiguri ca firma care iti ofera gazduire web profesionala iti permite, prin pachetele disponibile, sa le gazduiesti pe toate. 
Nu in ultimul rand, daca nu esti tocmai familiarizat cu administrarea unui site, va trebui sa te asiguri ca firma de gazduire pe care o alegi iti ofera un panou de control si administrare cat mai usor de utilizat. Majoritatea companiilor de hosting utilizeaza cPanel – este cel mai popular si indragit panou de administrare – si iti vor oferi suport sau tutoriale pentru a-ti arata cum sa il folosesti.
Tine cont de suportul tehnic, dar si de back-up-ul zilnic care este absolut necesar. Ori de cate ori va aparea o situatie la care cauti o rezolvare, va trebui ca staff-ul tehnic sa iti raspunda prompt. De asemenea, in cazul in care site-ul va fi infectat sau hack-uit, trebuie sa ai si un back-up, pentru a restaura o versiune anterioara cat mai recenta si pe deplin securizata.
Ca idee de final, tine minte asta: compania care ofera cele mai bune servicii de gazduire profesionala NU EXISTA! Totul este despre a gasi firma de hosting POTRIVITA nevoilor tale, asadar tine cont de ele atunci cand alegi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.