Ceai verde – top 7 beneficii despre care nu stiai

 

Te simti lipsit de vlaga si nu poti sa te concentrezi? Daca primul tau gand merge catre cafea, te sfatuiesc sa nu te grabesti. Alege mai bine ceai verde. De ce? Pentru ca are aproape acelasi efect si iti poate aduce mult mai multe beneficii pentru sanatate.

Ceaiul verde este folosit inca din Antichitate. Originar din China, acest ceai a devenit rapid cunoscut in intreaga lume ca remediu pentru durerile de cap si pentru imbunatatirea starii de spirit. Odata cu evolutia tehnologica si cu posibilitatea de cercetare mai amanuntita, au fost decoperita mult mai multe beneficii pe care le poate aduce acest sortiment de ceai. Ti le prezint in continuare, sub forma unui top 7.

  1. Ceai verde – iti da enegie si iti creste capacitatea de concentrare

Fiecare din noi are momente in care simte ca mintea nu functioneaza la parametri maximi. Daca ai nevoie de un mic impuls, nu e neaparat necesar sa apelezi la o ceasca de cafea. O portie de ceai verde are efect energizant, de durata si iti imbunatateste de asemenea si capacitatea de concentrare.

  1. Ceaiul verde are efect anti-imbatranire

Suntem imbatraniti inainte de vreme datorita radicalilor liberi. Prezenta acestora se datoreaza poluarii, fumului de tigara, al gazelor de esapament si a razelor ultraviolete. Vestea buna este ca ceaiul verde are proprietati antioxidante si contracareaza actiunea radicalilor liberi. Atat consumul de ceai verde, cat si folosirea cremelor pentru piele cu extract din ceai verde ajuta la intarzierea efectelor imbatranirii.

  1. Ajuta la reducerea colesterolului „rau”

Consumul de ceai verde are ca nivel reducerea colesterolului „rau” din corp si promoveaza cresterea nivelului celui „bun”.

  1. Are proprietati diuretice si ajuta la detoxifiere

In cazul in care nu stiai, afla ca ceaiul verde ajuta la deblocarea rinichilor, previne retentia de apa, regleaza tranzitul intestinal si stimuleaza intregul sistem digestiv. E cel mai bun ajutor de care poti avea parte in curele de detoxifiere.

  1. Ajuta sistemul digestiv

Atunci cand consumi ceai verde, indigestia devine o amintire neplacuta. Inca din antichitate ceaiul verde este folosit ca remediu si cu rol de a preveni indigestiile, durerile de cap sau chiar depresiile.

  1. Consumi ceai verde? Ai mai putine carii!

Ceaiul verde are un continut ridicat de fluor, intareste smaltul dintilor si il face mult mai rezistent la atacurile acide. In acest fel, ceaiul verde previne cariile, ajuta la eliminarea tartrului si la distrugerea bacteriilor de la nivelul cavitatii bucale.

  1. Ceaiul verde – un ajutor considerabil in curele de slabire

Compusii prezenti in ceaiul verde ajuta considerabil la reglarea metabolismului si te ajuta sa mananci mai putin, instaland o senzatie de satietate. Din acest motiv ceaiul verde este mai mult decat indicat atunci cand ti-ai propus sa scapi de cateva kilograme printr-o cura de slabire.

Odata ce prezinta atatea beneficii, e mai mult decat evident ca trebuie sa incluzi ceaiul verde in regimul tau alimentar. Efectele asupra pielii, tenului, parului, dar si asupra starii generale de bine se fac imediat simtite. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant – comanda-ti si tu ceai verde (iti recomand site-ul livadacuceai.ro), consuma-l si afla pe propria ta piele cate beneficii iti poate aduce!

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.