3 lucruri de care trebuie să ții cont când ai nevoie de pompe submersibile!

Am putea spune că vremurile în care apa se căra cu cobilița de la lungi distanțe au apus, însă acest lucru nu este deloc adevărată. În România încă mai există localități în care este nevoie de pompe submersibile pentru ca apa să ajungă în casă sau grădină. Imaginați-vă cât de greu este să asiguri apa curentă într-o astfel de localitate fără o pompă submersibilă. Tocmai pentru că știu cât de importante sunt aceste pompe am decis să vă prezint principalele trei lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vreți să achiziționați pompe submersibile.

1.Adăncimea maximă pentru imersie

Acest lucru este foarte important, mai ales că adâncimea puțurilor de la țară poate fi diferită de la o gospodărie la alta. Astfel dacă știți că puțul vostru este mai adânc atunci cu siguranță trebuie să mergeți pe o pompă cu o putere mai mare. Puteți ajunge cu o pompă submersibilă până la 250m adăncime, dar trebuie să găsiți site-ul potrivit. Eu vă recomand să acordați o deosebită atenție acestui detaliu pentru a nu vă trezi la final că ați ales pompa greșită.

2. Numărul maxim de pornire pe oră pentru aceste pompe submersibile

Acest lucru este foarte important deoarece nerespectarea lui poate duce la stricarea pompei. Recomandarea mea este să alegeți o pompă care oferă un număr maxim de pornire pe oră mai mare pentru a nu vă trezi în situația de a avea nevoie de mai multe porniri. În mod normal ar trebui să găsiți aceste detalii direct pe pagina firmei care oferă spre vânzare pompele. 

3. Conținutul maxim de nisip ce poate fi pompat 

Așa cum probabil deja știți apa din puț nu este tot timpul curată, ea de foarte multe ori conține și nisip. Sunt sigură că niciunul dintre voi nu își dorește să ofere familiei apă cu nisip. Tocmai de aceea este foarte important să alegem acele pompe submersibile care ne oferă mai multă siguranță. Cu cât cantitatea de nisip din apă este mai mare cu atât veți avea nevoie de o pompă mai mare. Doar în acest fel vă puteți asigura că apa rezultată este una potrivită pentru consum.

Dacă v-ați decis să achiziționați o pompă submersibilă nu uitați să verificați toate detaliile tehnice oferite de site-ul care o are spre vânzare. Un singur lucru omis poate conduce totul spre dezastru. Eu v-am prezentat azi doar trei lucruri de care trebuie să țineți cont, cu toate acestea mai sunt și multe altele cum ar fi: temperatura maximă a lichidului, clasa de izolare și multe altele. Alegeți să vă documentați înainte de a cumpăra pompa submersibilă!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.