5 lucruri pe care este bine sa le faci daca esti insarcinata!

Ai aflat ca esti insarcinata? Ti-ai dorit de mult timp acest lucru, iar acum vrei sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a avea o sarcina usoara? Cu siguranta, pe langa sentimentele de imensa fericire si extaz, au aparut si cele de teama si panica cu privire la cum vor fi urmatoarele luni pentru tine. De altfel, este si normal sa fii putin speriata daca este prima sarcina. Insa pentru ca totul sa decurga foarte bine si sa ai parte de noua luni linistite, este necesar sa faci anumite lucruri.

Pentru a te mai elibera de stres, am alcatuit pentru tine o lista cu toate lucrurile pe care este bine sa le faci dupa ce ramai insarcinata.

Iata ce este bine sa faci in perioada sarcinii:

  1. In primul rand, trebuie sa anunti medicul de familie in legatura cu acest lucru. Daca nu ti-ai gasit inca un medic ginecolog, acesta iti poate recomanda unul. Bineinteles, urmatorul pas firesc este sa mergi la un control si sa faci niste analize, care sa iti confirme ca totul este in regula si ca nu este nicio problema cu bebe.
  2. In perioada sarcinii este bine sa renunti la vicii. Astfel, daca esti fumatoare sau consumatoare inraita de cafea, cel mai bine este sa te lasi, intrucat ambele favorizeaza aparitia spontana a avortului. Daca vrei sa afli si mai multe despre efectele negative ale cafeinei si unde se mai regaseste ea, atunci intra aici http://www.babystem.ro/sfaturi-gravide/cafeaua-in-sarcina-avantaje-si-dezavantaje-babystem-ro/ si vei descoperi o multime de sfaturi utile. Fara indoiala, o sa constati ca, ducand o viata mai sanatoasa, nu vei intampina probleme, iar fatul se va dezvolta corespunzator.
  3. De asemenea, in aceasta frumoasa perioada nu trebuie sa te stresezi absolut deloc, ci, dimpotriva, trebuie sa cauti modalitati care te ajuta sa te relaxezi. Avand in vedere ca este vara si sigur vrei sa pleci undeva in concediu, iti propun o varianta ce iti va oferi linistea si relaxarea de care ai nevoie: Delta Dunarii. Suna la Cherhana pentru cazare in Delta si nu vei regreta niciun moment alegerea facuta. Tot sejurul vei avea ocazia sa te bucuri de peisaje frumoase, de o curte imensa, de piscina cu apa calda si de preparate traditionale absolut delicioase.
  4. Mai mult, in timpul sarcinii este necesar sa faci sport si sa te ingrijesti. Fa exercitii fizice pentru a nu lua foarte mult in greutate si renunta la complexitatea lor odata cu trecerea lunilor. De asemenea, poti sa folosesti produse cosmetice impotriva vergeturilor, dar si pentru a da elasticitate pielii. Intra pe 365NATURAL.RO si alege-le pe cele care iti plac, caci toate contin ingrediente naturale si au efecte vizibile. Fara indoiala, aplicandu-le, te vei simti rasfatata chiar la tine in dormitor! 
  1. Pe durata celor 9 luni este esential sa mananci cat mai sanatos. In acest mod, nu va mai fi nevoie sa iei vitamine, intrucat legumele si fructele le vor asigura si pentru tine, si pentru bebe. Bineinteles, nici dupa ce nasti nu trebuie sa ai un regim alimentar nesanatos, mai ales daca o sa alaptezi!

Asadar, daca ai ramas insarcinata si vrei sa iti aduci aminte cu placere peste ani de aceasta perioada, atunci fii atenta si nu vei avea probleme! Este bine sa ai o alimentatie sanatoasa, sa renunti la alcool, tigari si cafeina, sa nu te stresezi si sa te relaxezi cat mai mult. De asemenea, este necesar sa te informezi continuu si sa mergi la controalele ginecologice!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.