Cum suportam temperaturile ridicate in aceasta vara?

Se pare ca nici in aceasta vara nu vom fi privati de temperaturile crescute, atat de greu de suportat deseori. Pentru a evita situatiile neplacute ce pot fi cauzate de canicula, este bine sa avem o atitudine corespunzatoare in acest sezon si sa luam masurile necesare pentru a ne proteja corpul si sanatatea.

Asadar, recomandat este sa ne echipam cu cele necesare pentru a ne feri de temperaturile ridicate si de disconfortul pe care caldura le creeaza. Potrivit unei surse sigure de stiri online, si anume site-ul stireacalda.ro, urmatoarea perioada va fi una caniculara si exista sanse destul de mari ca valoarea de temperatura sa ajunga la 40 grade Celsius.

Ce putem face pentru a trece cu bine peste vara?

Iata cateva dintre solutiile de care dispunem pentru a ne proteja impotriva temperaturilor ridicate in randurile de mai jos.

In situatia in care esti  o persoana activa si te antrenezi zilnic, deci si in perioadele caniculare, trebuie sa ai grija sa depui efort numai atunci cand corpul se va obisnui cu temperatura din aer. Pentru a putea face asta, trebuie sa consumi apa rece. Este bine sa te antrenezi alaturi de un prieten.

Nu uita sa te hidratezi. Poti sa faci asta cel mai bine cu ajutorul bauturilor pe baza de gheata. Ai nevoie de acestea pentru a ajuta corpul sa se adapteze mai usor in cazul caldurii excesive.

Ai observat ca atletii poarta prosoape in jurul gatului? Ei bine, poti sa faci si tu acest lucru. Este important ca acestea sa fie reci pentru a te ajuta sa combati disconfortul pe care il cauzeaza canicula.

Mai ales in cazul copiilor, diversele bauturi energizante pe care de altfel le folosesc si atletii pot fi extrem de eficiente in hidratare. Acestea contin si arome placute, un motiv in plus pentru care ar trebui consumate.

Apa este esentiala si absolut necesara. Cu toate acestea, nu este bine nici sa exageram cu cantitatile consumate. Putem opta oricand pentru limonada, bautura racoroasa, perfecta pentru a ne mentine un confort termic optim in organism, precum si un corp hidratat.

Indiferent daca locuiesti la casa sau la bloc, este important sa mentii dormitorul racoros pe cat de mult posibil. Caldura poate reprezenta un adevarat chin pe timpul noptii, cauza pentru care atat de multi au probleme cu somnul in aceasta perioada.

Nu numai noi suntem cei care ne luptam cu caldura. Conform unor studii, organismul fiecaruia este facut in asa fel incat sa se adapteze relativ usor la stresul termic. Cu toate acestea, este bine sa luam masurile necesare pentru a ne asigura confortul necesar.

Este bine sa ne mentinem in forma pentru ca in acest mod ne putem adapta mult mai simplu la temperaturile ridicate. Incalzindu-ne corpul, avem siguranta ca acesta nu ar putea atinge o temperatura critica la fel de rapid.

Pe cat ne permite timpul, putem sa ne retragem in locurile cu verdeata. In sezonul cald orasele se transforma in adevarate surse de caldura, iar atunci cand temperatura acestora o depaseste pe cea a aerului, natura reprezinta un refugiu inedit. Plantele ar putea fi comparate cu un sistem de aer conditionat natural sau cel putin acesta este efectul pe care il produc.

Atat timp cat ne dam interesul, vom gasi solutiile ideale prin care sa ne protejam impotriva temperaturilor ridicate, atat de deranjante.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.