Casa ta de vis: o cumperi sau o construiesti

Ai decis ca vrei sa locuiesti la casa, vrei mai multa libertate, o curte incapatoare, ai planuri pentru toate camerele si te-ai gandit deja la amenajare. Dar cand vine vorba de mutatul la casa, cea mai grea decizie vine cand te intrebi: o cumperi sau o construiesti?

Exista avantaje si dezavantaje pentru ambele situatii si depinde mult de tine, de resursele financiare de timp si bineinteles de ceilalti membrii ai familiei. Am enumerat mai jos cateva lucruri pro si contra construirii unei case si acelasi lucru pentru cumpararea unei case. Daca te-ai decis deja, consulta oferta imobiliara de case de vanzare sau terenuri a celor de la Beep.Estate.

Cumpararea unei case

Un punct forte ar fi faptul ca te poti muta imediat. Spatiul este pregatit pentru tine si familia ta, tot ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti o proprietate pe gustul tau, dar asta nu trebuie sa fie prea greu avand in vedere ca sunt multe imobile noi care isi asteapta proprietarii. Un alt PRO este faptul ca nu mai ai de-a face cu mesteri si constructori, nu te ingrijorezi daca lucrarea dureaza prea mult sau apar cheltuieli neprevazute.

Dezavantajele cumpararii unei case ar sta in faptul ca nu vei gasi “casa de vis”,un camin care sa intruneasca toate facilitatile pe care ti le doreai, care pot sa fie putin mai customizate decat ce exista pe piata. Aici va trebui sa faci cateva compromisuri pentru a ajunge la o oferta convenabila.

Construirea unei case

Beneficiul major este, bineinteles, libertatea totala in alegerea proiectului. Te vei consulta cu constructorul astfel incat sa ajungi la rezultatul final dorit iar in fiecare pas al lucrarii vei stii ce se intampla si astfel te poti asigura ca constructia este una de calitate si materiale folosite la fel.

Marele dezavantaj al construirii unei case este timpul indelungat e executie. Se stie ca termenul limita de finalizare a lucrarii nu se respecta fiindca uneori apar neprevazute care fac ca lucrurile sa stagneze: ramai fara bani, constructorul nu da termene corecte, echipa lucreaza si la alte proiecte si te amana etc.

Speram ca aceste informatii ti-au fost de ajutor pentru a-ti raspunde la intrebare si astfel vei ajunge sa detii casa dorita, fie ca este construita de tine sau cumparata. Oferta imobiliara din Cluj Napoca, actualizata cu zeci de spatii si terenuri de inchiriat sau de vanzare este disponibila pe site-ul Beep-Estate.ro.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.