Construirea unei case din lemn – argumente pro

Planuiesti sa-ti ridici o casa? Atunci sigur ai luat in considerare diversele optiuni pe care le ai in aceasta privinta. Indiferent daca doresti ca tu si echipa ta sa va ocupati de aceasta sau te intereseaza serviciile unei companii cu experienta in domeniu, trebuie sa fii informat cu privire la tot ce tine de acest domeniu. Desigur, asta in cazul in care vrei sa ai parte de cele mai bune rezultate, iar confortul resimtit in locuinta proprie sa fie optim.

Te-ai intrebat care este motivul pentru care un numar destul de mare de persoane opteaza pentru casele din lemn? Sau ai luat in considerare posibilitatea de a ridica o astfel de locuinta? Dupa cum bine se stie, este o varianta ce ofera nenumarate beneficii proprietarilor, deci inainte de a o exclude, documenteaza-te in privinta acesteia. De altfel iti prezint in randurile ce urmeaza o serie de avantaje pe care le prezinta. Poate iti vor fi de folos in luarea celei mai bune decizii.

Case din Lemn 2

Lemnul este un material de constructie rezistent! Atunci cand te orientezi dupa un proiect constructii case lemn, nu uita sa ai in vedere si tipul lemnului pe care planuiesti sa-l folosesti. Este deosebit de important ca acesta sa beneficieze si de protectie impotriva cariilor si mucegaiului, principalii inamici ai lemnului.

In rest, lemnul este un material exceptional, ce prezinta proprietati deosebite, fiind usor de prelucrat. Desigur, si in acest sens este nevoie de o mana de lucru experta, care stie ce si cum trebuie sa faca pentru a obtine un produs final corespunzator.

Reprezinta intotdeauna o alegere buna deoarece raspunde oricarei provocari fara probleme. Astfel, este un material care nu are sarcina statica, radiatie sau emisie. Lemnul prezinta o structura poroasa, celulele sale fiind umplute cu aer. Asta face ca aceste constructii din lemn sa nu favorizeze pierderile de caldura.

In comparatie cu alte materiale utilizate in constructii, lemnul este cunoscut pentru proprietatile sale termoizolante remarcabile. Atunci cand acesta dispune de un tratament corespunzator, nu numai ca va prezenta rezistenta indelungata, insa va contribui si la crearea unui confort termic interior ireprosabil.

Timpul de construire este redus semnificativ atunci cand lemnul utilizat este prefabricat. Desigur, asta daca nu luam in calcul timpul investit in procesul de prefabricare. Lucrarile de executie se extind in functie de tipul proiectului, de eficienta echipei executante si de conditiile meteorologice. Oricum, este necesara acordarea unei atentii deosebite montarii diverselor parti din lemn, dar mai ales imbinarilor. De preferat ar fi ca aceasta etapa sa fie efectuata de o mana experta, care stie exact cum anume trebuie sa procedeze pentru rezultate optime.

Motivele pentru care construirea unei case din lemn este dorita de tot mai multi nu se opresc la cele mentionate. Spre exemplu, chiar daca lemnul este un bun izolant termic, atunci cand acesta este ajutat de un material de izolatie la fel de eficient, confortul termic obtinut este ideal. Astfel, cheltuielile de incalzire sunt reduse semnificativ, precum si emisiile de dioxid de carbon din atmosfera. Spre deosebire de alte tipuri de materiale de constructii, lemnul permite instalarea unor straturi izolante de o grosime mai mare. Astfel, proprietarii pot lua in considerare si varianta depasirii grosimii recomandate de material termoizolant pentru a se asigura ca vor avea parte de ierni calduroase si veri racoroase.

Case din Lemn 1

Cei care deja locuiesc intr-o casa din lemn cunosc toate beneficiile alaturi de care vin insotite acele constructii de case din lemn la care multi doar viseaza. Ei bine, ei s-au convins de toate avantajele pe care le prezinta acestea si se pot declara multumiti de confortul de care au parte.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.