Cum sa ai o relatie fericita: iubire, comunicare si respect!

Accesul la internet ne aduce atat de multa informatie, ca nici nu stim cum sau nu avem timpul sa o procesam pe toata, asa ca sarim peste multe lucruri care ar putea sa ne foloseasca la un moment dat. De exemplu, la o simpla cautare, vei gasi sute de articole despre cum sa ai o relatie implinita, insa nimeni nu iti poate garanta ca, urmand intocmai sfaturile de acolo, relatia o sa mearga, cu adevarat. Acest lucru se poate datora unor factori care nu tin de tine, ci de partenerul de viata, care, probabil, nu se straduieste la fel de mult, sau, pur si simplu, pentru ca intr-un articol scris de altcineva nu vei gasi raspuns la problemele pe care se intampla sa le intampini doar tu.

Raspunsul universal pentru a avea o relatie reusita se rezuma la cateva aspecte care, fiind repetate de atatea ori, au ajuns sa para niste clisee: respect, iubire neconditionata, compromis, comunicare, rabdare. Ce inseamna toate acestea si de ce auzim mereu de ele, vom vedea in continuare.

Daca vrei, poti muta muntii din loc…

… important este sa vrea si el/ea! Evident, intr-o relatie, este vorba despre un efort comun, iar nu despre eforturile pe care le face doar unul dintre cei doi. Circula o idee comuna conform careia o relatie de iubire trebuie sa fie, inainte de asta, una de prietenie. Aici, este vorba mai mult de a fi acolo cand celalalt are nevoie, de a prioritiza nevoile partenerului de viata in fata unei iesiri la bere cu prietenii, atunci cand stii ca acesta are nevoie de tine. Cand nu te afli intr-o relatie de iubire, persoanele pe care te poti baza sau pe care le suni primele sunt prietenii cei mai apropiati. Insa, daca ne gandim mai bine, cand iubim pe cineva cu adevarat, ne gandim la planuri de viitor. Si pe cine ai vrea sa ai alaturi, intr-o problema, daca nu persoana cu care vei imparti si bune, si rele, o viata intreaga?

Printre cele mai bune sfaturi de relatie, se numara acela

Couple sitting on sofa with arms folded, looking angry

de a fi atenti la interesele pe care le are celalalt. De exemplu, daca o vezi ca se framanta de unde sa cumpere cele mai bune materiale pentru o noua fata de masa, cum sunt cele de pe https://www.freeteks.ro/material-fata-de-masa, atunci poti cauta cu ea si sa gasiti cea mai buna solutie. Trebuie evitate, pe cat posibil, chiar si certurile marunte. “Nu am chef”, “nu ma intereseaza”, “sa lasam pe altadata” sau, mai rau, ignorarea dorintelor partenerului de cuplu nu fac decat sa duca la un esec al intregii relatii.

Un alt factor important il reprezinta stima de sine. Inainte sa venim cu tot felul de cerinte in fata partenerului, este benefic sa ne analizam pe noi insine. Studiile arata ca femeile aflate intr-o relatie amoroasa nu se mai ingrijesc atat de mult de aspectul fizic, luand cateva kilograme in greutate, lasand la o parte produsele de machiaj sau imbracamintea ce subliniaza senzualitatea trupului. Acest lucru este complet gresit, fiind demonstrat faptul ca, in aceasta situatie, relatia poate merge catre declin. Lipsa de nou in relatie si instalarea monotoniei nu fac decat sa se “alieze” cu lipsa de comunicare si sa duca la o ruptura iminenta.

Young couple looking at the interior of a car at the dealers

Daca iubitul/sotul tau isi doreste sa faca sau sa investeasca in ceva ce stii ca isi doreste foarte mult sau i-ar face placere, fii alaturi de el. Ce daca il gasesti dand click aici, pentru a face chiptuning la masina, dar tu aveai alte planuri cu banii? Pana la urma, veti profita amandoi de plimbari mai placute cu masina. Ce daca nu vrea sa iti spuna de ce lipsesc niste bani din salariu? Daca ai incredere in el, lasa-l sa iti explice cand va fi momentul potrivit. O sa-l vezi venind la tine, peste cateva zile, cu un buchet imens de trandafiri si te va scoate la cina in oras. Micile surprize, la care te astepti cel mai putin, sunt cele mai dulci!

Dupa cum se vede, faptele cantaresc mai mult decat vorbele, insa nu cadeti in capcana de a nu scoate nicio vorba dulce sau o gluma care sa va destinda dupa o zi lunga la serviciu, ci incercati sa le combinati, iar, pentru promisiunile cu adevarat importante, sa reusiti sa va tineti cuvantul!

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.