De ce ai dori sa alegi de la raft cosmeticele bio

 

In ultimul timp a devenit parca o moda ca totul sa fie bio. O astfel de strategie a inceput sa prinda foarte bine incat preferam doar sa auzim cuvantul magic “bio” si ne activam, dorind imediat sa detinem acel lucru. De altfel, nu este nimic rau in a alege produse bio, avand in vedere ca acestea au extract natural si sunt net superioare oricaror alte produse.

Daca inca nu esti consumatoare a acestor tipuri de cosmetice bio iata si cateva motive serioase pentru care ti-ai dori sa faci astfel de alegeri:

  • Au un continut de ingrediente ce nu iti afecteaza pielea. De fapt, rata de alergii si iritatii ce se pot resimti ca si reactii adverse dupa ce folosesti cosmetice bio fata de cele clasice evident ca este mai mica.
  • Stii ca iti vei hrani pielea cu adevarat. Cu siguranta am auzit cu totii despre povestea chimicalelor care aparent ajuta insa in realitate si in substrat, pe termen lung, imbatranesc mai degraba tenul. Asadar, cele bio sunt de preferat intrucat ingredientele de origine naturala contin cu adevarat nutrienti, necesari pentru a “hrani” pielea.
  • Se pot folosi cu mai putine restrictii. Spre exemplu, exista produse de ingrijire ce se pot folosi pana si pe pielea sensibila a bebelusilor. Asta aduce un avantaj pentru toate clasele de consumatori. Si daca exista siguranta ca nu afecteaza nici cele mai sensibile tipuri de ten, atunci ai cu atat mai multa incredere in alegerea facuta.
  • Sunt cele mai apropiate de ce inseamna natural. Nu e ca si cand iti vei pune direct pe fata ingrediente din frigider insa esti aproape de acest caz. Evident, o formula de ingrediente ce iti asigura vitalitatea, hidratarea pielii si nu numai, cu ajutorul elementelor pe care le stim si am indrazni sa le folosim. Asadar, de la extract de nuca de cocos la diverse tipuri de uleiuri, cine nu si-ar dori sa se bazeze pe puterea naturii?

Cum si de unde le cumperi

Cosmeticele bio sunt de regula semnalate la rafturi. La fel de usor se pot cauta online. Se deosebesc destul de usor, avand in vedere ca au un termen de valabilitate mai mic, in comparatie cu clasicele cosmetice. Unele sunt handmade, deci se produc nu la nivel industrial asa ca nu trebuie sa te surprinda daca au un termen de 2 luni maximum.

De asemenea, ar fi bine sa te orientezi spre certificarea pe care o au aceste produse. Acestea detin certificarea unor organizatii specifice, ceea ce garanteaza provenienta si faptul ca sunt cu adevarat bio. Desigur, lista de ingrediente este si ea edificatoare in aceasta ecuatie.

Una peste alta, produsele de genul celor de ingrijire de clasa bio sunt de dorit a fi folosite, in detrimentul celor clasice. Asta inseamna cu adevarat sa ai grija de pielea ta, respectand ideea de a oferi ca “hrana” ceea ce este natural. Este un lucru firesc, paradoxal, si totusi  pe cat de usor se produc ingrediente sintetice, acestea au acaparat la un moment dat piata de consum.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.