Unde gasim o multime de ghicitori pentru copii?

Bine v-am regăsit, dragii mei cititori. Îmi aduc și acum aminte cum seara, înainte de somn mama mea ne citea, mie și surorii mele, ghicitori. Stăteam minute în șir să ne gândim la răspuns și eram așa de fericite când răspundeam una înaintea celeilalte. Mama le găsea în diverse cărți și reviste, nu era seară în care ea să nu aibă cel puțin o ghicitoare pentru noi. O dată cu trecerea timpului am crescut, am uitat ghicitorile, nu le-am mai găsit nici în reviste și chiar credeam că s-au pierdut. Cu toate acestea zilele trecute am avut ocazia de a descoperi o multime de ghicitori pentru copii online. Am stat o seară întreagă să le citesc pe toate și să îmi dau seama care este răspunsul corect, a fost imposibil să nu îmi amintesc de copilărie și să nu îmi imaginez cum le voi citi propriilor mei copii.

Ce sunt ghicitorile?

Definitia ghicitorilor: Ghicitoarea este o formulă prin care se enunță anumite caracteristici ale unui obiect, ale unei persoane etc. cerându-se identificarea acestora prin asocieri logice. Mai exact vorbim despre o creație de multe ori în proză în care sunt prezentate anumite caracteristici, trăsături ale răspunsului, urmând ca ajutându-ne de asocieri sa ne dam seama care este răspunsul. 

Cum arată o ghicitoare? 

Gicitoarea ştiu că-ţi place.
Ce-i ca un burduf de ace?
Ca un pepene cu ţepi?
Ia gândeşte-te. Pricepi?

Cam așa arată ghicitorile, unele sunt mai simple, unele mai complicate, dar tocmai asta e și distracția, cu cât ghicitoarea este mai grea cu atât distracția va fi mai mare. Ghicitorile pot despre diverse lucruri: anotimpuri, animale, natură, etc și tocmai de aceea sunt perfecte pentru a îmbunătăți logica celor mici.

De ce sunt bune ghicitorile?

Pentru că îi fac pe copii să învețe lucruri noi, să se concentreze asupra unui subiect până găsesc răspunsul. Este o metodă foarte simplă de a petrece timpul cu cei mici, nu trebuie să vă faceți griji că veți termina toate ghicitorile. Acum există sute de ghicitori online pe care le puteți desluși alături de copilul vostru. Copilul învață cu ajutorul ghicitorilor să observe mai bine mediul din jurul său, să acorde o atenție deosebită detaliilor și de asemenea să descopere despre ce obiect este vorba doar cu ajutorul doar a câteva detalii.

Unde găsim o gamă largă de ghicitori pentru copii online?

Site-ul anidescoala.ro ne oferă o multime de ghicitori pentru copii. La ei pe pagină avem ocazia de a descoperi foarte multe articole cu ghicitori. Pentru a ne fi mai ușor tot ce avem de făcut este să alegem categoria care ne place și să vedem ce ghicitori sunt disponibile. Eu vă recomand să grupați ghicitori din mai multe categorii pentru că altfel cel mic se va prinde că toate ghicitorile sunt despre animale/natură sau ce subiect ați ales voi și atunci totul va fi mai simplu pentru el. 

De asemenea tot pe acest site aveți trecute și răspunsurile pentru fiecare ghicitoare în parte, asta ca să fiți siguri că răspunsul vostru este corect. Nu uitați că o seară este și mai palpitantă, dacă printre ghicitorile ușoare alegeți și una mai grea. Chiar dacă cel mic nu știe răspunsul nu vă supărați, din contră ajutați-l să găsească răspunsul corect. Sper că v-am fost de ajutor! 

P.S. vă recomand să treceți și pe la ghicitorile amuzante pentru a destinde seara.

P.S.2. Răspunsul la ghicitoarea de mai sus îl găsiți pe anidescoala.ro. 

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.