Recenzie: „Pisicile Războinice 5: O cale periculoasa” – Erin Hunter

Pisicile razboinice. Vol. 5: O cale primejdioasa - Erin Hunter

Nume: Pisicile Războinice – Vol V – O cale periculoasa

Autor: Erin Hunter

Editura: All

Colectia: Galaxia Copiilor

Categorie:Cărți pentru copii și adolescenți

Seria: Pisicile Războinice

Alte Volume: Vol I, Vol II, Vol III, Vol IV,  Vol VI,

 

 

 

Bine v-am regasit, dragi cititori. Astazi am gasit cateva minute libere pentru a va prezenta recenzia celui de la V-lea volum din Pisicile Razboinice ce se numeste „O cale primejdioasa” scrisa de Erin Hunter. Asa cum probabil stiti deja, de aceasta data nu am mai asteptat sa primesc cartea de la o editura, ci din contra am citit-o online. Chiar daca a fost in limba engleza mi s-a parut o lectura foarte usoara.

Volumul a inceput cu prezentarea lui Gheara de Tigru, acum Stea de Tigru, ca si conducator al Clanului Umbrelor. Chiar daca Inima de Foc si-ar dori sa expuna faptul ca fostul secund al Clanului Tunetului este un tradator, el isi da seama ca nu se poate certa cu un conducator ales chiar de Clanul Stelelor.

In tabara lucrurile sunt foarte grave, chiar daca razboinicii nu o stiu. Stea Albastra a declarat razboi Clanului Stelelor si se pare ca nu mai gandeste limpede. Niste ramasite de animale gasite moartea la granita cu Clanului Raului o vor face pe conducatoare sa declare razboi Clanului Vantului. Tocmai cand au si mai mare nevoie de razboinici Inima de Foc descopera ca unul dintre pui este surd, din pacate la scurt timp dupa acest incident micutul pisic este rapid de o bufnita.

Chiar daca Inima de Foc spera ca o data cu numirea sa ca si conducator al Clanului Umbrelor, Gheara de Tigru, va renunta la lupta cu Clanul Tunetului acest lucru nu este adevarat, din contra un mare pericol ii pandeste. Stea Albastra dispare din tabara, iar la intoarcere ii spune lui Inima de Foc ca are un mesaj de la Clanul Stelelor. Chiar daca conducatoarea jurase ca nu v-a mai imparti visele cu Clanul Stelelor ea totusi a mers la Pietrele Insorite. Din pacate insa  in padure sta ascuns un mare pericol ce va aduce cu el moartea si durerea.

FRAGMENT:

Inima de Foc s-a rasucit, cautand-o din priviri pe Stea Albastra, insa nu a vazut-o nicaieri. L-a zarit pe Coada Lunga in mijlocul unei adunaturi de pisici, insa inainte de a apuca sa-l ajute, a vazut ca Gheara Neagra se pregatea sa sara pe el. A reusit sa evite ghearele razboinicului, iar cand acesta a cazut pe o parte, Inima de Foc a sarit pe el si l-a muscat tare de ureche.

 Gheara Neagra se zbatea, incercand sa scape din stransoarea motanului portocaliu. Inima de Foc l-a zgariat pe spate, insa l-a scapat din gheare, fiind izbit dintr-o parte de alta pisica. A cazut la pamant, simtind ca cineva il musca de coada. 

 „Coada Lunga avea dreptate”, si-a spus el disperat. „Au sa ne faca harcea-parcea!”

 Pisicile din Clanul Tunetului nu aveau nicio speranta, erau depasite numeric si Laba Iute nu putea ajunge in tabara in timp util. Cu mult inainte de sosirea intaririlor, patrula avea sa fie pusa pe fuga sau ucisa, iar Pietrele Insorite aveau sa apartina din nou Clanului Raului.

Inima de Foc se zbatea neputincios, incercand sa-si infiga dintii si ghearele in ceva. Dintr-odata, s-a simtit eliberat – disparuse greutatea pisicii care i se asezase pe labe, imobilizandu-l. A sarit in picioare si l-a vazut pe Laba de Nor urcat cu totul in spinarea lui Gheara Neagra, cu ghearele infipte adanc in blana neagra a razboinicului si cu privirea salbatica a unui luptator. Gheara Neagra s-a ridicat in doua labe, insa tot nu a reusit sa scape de ucenic.

   – Uite, Inima de Foc! a strigat Laba de Nor. Fa si tu asa, e usor!

Secundul nu a avut timp sa-i raspunda. A scuipat o insulta spre celalalt razboinic, care a disparut intre pietre urland de durere, si s-a aruncat in multimea de pisici ce se invarteau in jurul lui Coada Lunga.”” („O cale primejdioasa”- Pisicile Razbionice, Erin Hunter)

Clanul Raului vrea inapoi Pietrele Insorite asa ca o lupta se va porni pe teritoriul Clanul Tunetului. Patrula condusa de Stea Albastra va fi cea care va descoperi invadatorii. Va putea oare conducatoarea sa lupte impotriva propriilor pisoiasi sau acestia o vor ucide?

Finalul acestui volum m-a lasat cu ochii in lacrimi , mai ales ca mi-am dat seama cat de mult a tinut Stea Albastra la clanul sau si cat s-a luptat ca acestuia sa ii fie bine. Oare cine va fi acum conducatorul Clanului Tunetului?

Volumul acesta m-a lasat fara cuvinte, nu stiu cum sa va explic. Pur si simplu citind atat de multe volume am ajuns sa traiesc evenimentele alaturi de ei. Este un volum care ne invata si mai multe, acum sunt curioasa cum le va spune Inima de Foc celor din Clanul Tunetului ca Stea Albastra a ales sa isi trimita pisoiasii ca sa fie crescuti de Clanul Raului.

Deja am inceput sa citesc urmatorul volum si in scurt timp voi reveni cu o recenzie detaliata.

Puteti gasi primele 8 volume online pe Libraria Online Libris.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.