Recenzie: „Amurg Partea II” – Stephenie Meyer

Nume: Amurg Partea I

Autor: Stephenie Meyer

Editura: RAO

Categorie: Cărți horror

La vânzare pe: Librăria Online Libris

Seria: SAGA AMURG

Alte Volume: Amurg Partea I, Lună Nouă, Eclipsa, Zori de zi

 

 

 

Bine v-am regăsit, dragi cititori. Așa cum v-am promis acum câteva zile am revenit cu recenzia celei de a doua parti din „Amurg” scris de Stephenie Meyer. Am primi acest volum alături de volumul I de la Librăria Online Libris și trebuie să vă mărturisesc că este mult mai bun decât primul. Are mai multă acțiune, are mai multă descriere și clar mai multă pasiune. Fiecare capitol este o adevărat plăcere și cu foarte greu am reușit să las cartea jos din mână. Trebuie să recunosc că depășește cu mult filmul, una este să vezi niște imagini la televizor și alta este să citești descrieri detaliate și desigur să ți le amintești.

Pentru cei care nu știu „Amurg” este prima carte dintr-o serie, cu același nume, foarte frumoasă despre vampiri și vârcolaci. Desigur acest volum a avut în centrul atenției doar vampirii, dar cred că lucrurile se vor schimba pe parcurs. Personajele principale ale acestei serii sunt Eduard, un tânăr fermecător, ce ascunde un secret înfiorător, și Bella, o tânără care reușește să atragă toate problemele. Între cei doi se aprind rapid scânteile dragostei, iar la începutul părții a doua Bella are ocazia de a vedea cum arată un vampir în razele soarelui.

Chiar dacă Eduard speră că tânăra se va speria de înfățișarea sa și va fugi, lucrurile nu se întâmplă chiar așa, iar el trebuie să recunoască că nu poate sta departe de ea. Bella trebuie acum să îi cunoască familia și să treacă peste sentimentul de teamă pe care îl simte la început. Ea are ocazia de a afla mai multe despre această familie și încetul cu încetul se apropie și de ei.

FRAGMENT:

Ma conduse pana la camera pe care mi-o indicase mai devreme ca fiind biroul lui Carlisle. Se opri in fata usii pentru un moment.
    — Intrati, ne invita vocea lui Carlisle.
    Edward deschise usa spre o camera inalta cu ferestrele spre vest. Lambriurile de pe pereti erau din lemn mai inchis la culoare — acolo unde se vedeau. Peretii erau acoperiti in mare parte de rafturi care se inaltau mult deasupra capului meu si care aveau pe ele mai multe carti decat vazusem vreodata in afara unei biblioteci. Carlisle statea in spatele unui birou de mahon, asezat pe un scaun din piele. Tocmai punea un semn de carte in volumul gros pe care il avea in mana. Camera arata asa cum mi-am imaginat intotdeauna ca ar trebui sa arate biroul unui decan. Un singur lucru nu se potrivea in peisaj: Carlisle parea prea tanar.
    — Cu ce pot sa va ajut? intreba el pe un ton amabil, ridicandu-se de pe scaun.
    — Voiam sa ii arat lui Bella putin din istoria noastra, spuse Edward. De fapt, istoria ta.
    — Nu vrem sa te deranjam, m-am scuzat eu.
    — Chiar deloc. Cu ce vrei sa incepi?
    — Cu Carutasul, raspunse Edward, atingandu-ma usor pe umar si intorcandu-ma cu fata spre usa pe care intrasem. De fiecare data cand ma atingea, chiar si intamplator, inima mea batea atat de tare incat o puteai auzi. Acum ca era si Carlisle de fata, ma simteam jenata.
    Peretele la care ne uitam acum era diferit. In loc de rafturi, acesta era plin de fotografii inramate de toate marimile, unele in culori foarte vii, altele palide si monocrome. Am incercat sa gasesc o logica, o tematica a colectiei, ceva ce imaginile aveau in comun, dar nu am gasit nimic in analiza mea grabita. Edward ma trase spre partea din stanga, stand in fata unui tablou mic si patrat pictat in ulei, cu rama simpla din lemn. Nu iesea in evidenta pe langa celelate piese mai mari si mai colorate; pictat in diverse nuante de sepia, infatisa miniatura unui oras cu acoperisuri ascutite, cu sulite in varful catorva turnuri risipite. Un rau cu albia larga umplea fundalul, traversat de un pod acoperit cu structuri care aratau ca mici catedrale.
    — Londra in anii 1650, spuse Edward.
    — Londra tineretii mele, adauga Carlisle, din spatele nostru. Am tresarit; nu il auzisem apropiindu-se. Edward imi stranse mana.

Totuși pericolul pândește în întuneric, iar Bella poate deveni foarte curând motivul de vânătoare al altui vampir. Ce se va întâmpla atunci când Bella va afla că mama sa este cel mai probabil în pericol? Va ajunge Eduard la timp sau ăsta va fi sfârșitul poveștii de dragoste? O va transforma Eduard pe Bella în vampir?

Multe întrebări pot fi puse, dar răspunsul îl veți putea afla citind cartea. O puteți găsi la Librăria Online Libris eu am optat pentru cărțile împărțite pe părți deoarece sunt mai ușor de citit. Trebuie să recunoaștem că mai repede citești o carte mică decât una mare. Totuși eu vă recomand să luați ambele părți pentru a nu trebui să așteptați după cu sufletul la gură partea a II-a.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.