Proteinele si rolul acestora privitor la masa musculara

 

Daca petreci o zi printre culturisti, un cuvant pe care il auzi fara indoiala mai frecvent decat oricare altul este proteine. Pare ca un element cheie pentru acestia, o categorie esentiala in indeplinirea obiectivelor pe care acestia le au cu privire la dezvoltarea corpului lor. Unii practica acest „sport” ca hobby, altii dorind sa faca performanta din asta. In orice caz, importanta proteinelor este una destul de insemnata. Care este motivul pentru care necesarul zilnic trebuie furnizat organismului? Este o intrebare destul de buna la care urmeaza sa aflam un raspuns, speram satisfacator, in randurile ce urmeaza.

Ce rol au proteinele in organism si in particular pentru masa musculara?

Rolul pe care aceste substante il joaca este de a preveni catabolismul muscular, dar si de a stimula cresterea. Deseori apar nelamuriri in ceea ce le priveste, deoarece diversitatea face alegerea problematica. Cunoasterea unor aspecte ce le vizeaza este necesara in acest scop.

Unii cred ca o cantitate mai mare va fi mai folositoare, insa adevarul este ca trebuie luate in doze potrivite pentru a optimiza sinteza lor in organism, dar si pentru a spori forta musculara. Tot mai multe produse de acest tip se gasesc pe piata ce din nou creeaza confuzie in randul celor interesati de utilizarea lor.

Piatra de temelie a vietii, precum si componente de baza ale organismului, diversele proteine masa musculara sunt o necesitate, iar orice deficit se resimte mai ales in cazul sportivilor de performanta. Procentul de azot continut de acestea este de 15% si poate fi procesat din alimente. Organismul imparte proteinele in componente mici pentru a putea sa le absoarba corespunzator, devenind astfel aminoacizi. Rolul indeplinit de acestia este unul de constructie, deci nu reprezinta o sursa de energie.

Atunci cand sursa alimentara nu prezinta continutul zilnic necesar de proteine, muschilor le este mai greu sa creasca, sa se recupereze si sa repare tesuturile. Prea putini sunt cei care stiu ca organismul are nevoie de totalitatea tipurilor de aminoacizi – descoperiti in jur de 22 – fie acestia esentiali sau neesentiali, pentru a declansa cresterea musculara. Asadar, administrarea unor suplimente in acest sens devine necesara atunci cand alimentatia nu acopera cantitatea de care este nevoie.

Cele mai recomandate sunt acele produse pe baza de proteine masa musculara ce garanteaza calitatea, insa rar le gasesti pe piata, mai ales daca nu cauti atent. Asadar, pe langa faptul ca trebuie sa planifici corect numarul de mese pe care le servesti in fiecare zi, precum si pastrarea calitatii optime a acestora, este nevoie si de suplimente la fel de calitative. Recomandarea mea este gama de produse de pe suplimente-sport.ro. Preturile variaza in functie de continut, deci te poti orienta dupa unul satisfacator, dupa bugetul tau.

In medie, corpul unui barbat are nevoie de aproximativ 56 grame de proteina zilnic, iar femeile de 44 grame. Ai in vedere si cele de origine vegetala, pentru ca organismul tau le va folosi ca atare si pe acestea. Gasesti cantitati insemnate in dieta ovo-lacto-vegetariana, de exemplu, precum si in combinatii de leguminoase cu cereale sau in fructe – asta daca esti vegetarian dedicat.

Potrivit cercetarilor medicale diverse realizate pe acest subiect, ai nevoie de o ratie destul de mica de proteine, pe care de altfel poti sa o obtii usor daca ai o alimentatie obisnuita, simpla. Nu cantitatea pe care o ingerezi influenteaza masa musculara, ci grasimile si glucoza continute de aceasta.

Ca sa ii asiguri organismului cantitatea zilnica de care are nevoie in vederea obtinerii unor rezultate multumitoare si unei sanatati corespunzatoare, comanda suplimentele pe baza de proteine de pe suplimente-sport.ro.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.