Recenzie: „Dincolo de Timp” – O.G. Arion

Nume: Dincolo de Timp

Autor: O.G. Arion

Editura: LIBREX PUBLISHING

Categorie: Literatura Română

La vânzare pe: Librăria Online Libris

Seria: Nemuritor

Alte volume: Ultimul viking”, „Te voi găsi”, „Prin cenușă de visuri”, „Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești

 

 

 

 

Bine v-am regăsit la ultimul articol pe 2017! Am păstrat pentru final recenzia de la cartea care m-a cucerit anul acesta. Este vorba de volumul numărul III din seria „Nemuritor” semnată O. G. Arion. Numele lui este „Dincolo de timp” și ne poartă din nou în lumea supranaturalului, de această dată vor avea loc schimbări destul de mari, iar acțiunea este la ea „acasă”. Am primit acest volum de la Librăria Online Libris, site ce deține și celelalte volume ale acestei serii.

Pentru cei care nu știu O. G. Arion este una dintre cele mai de succes scriitoare române contemporane. Cu ajutorul seriei „Nemuritor” ea ne aduce mai aproape de o lume fantastică, o lume în care ființele fantastice trăiesc ascunse printre oameni. Datorită unei mici greșeli Victoria, o tânără femeie „umană”, ajunge să cunoască această lume și mai mult decât atât se îndrăgostește de Arrio, un chipeș vampir.

În primele două volume Victoria trebuie inițial să se lupte cu un blestem străvechi și astfel ajunge să fie cunoscută în lumea ființelor supranaturale ca și „stăpână a argintului”, iar mai apoi în volumul doi reușește să afle că nu este tocmai o persoană simplă. Argintul și-a lăsat asupra ei efectul și astfel Victoria poate să reziste puterilor vampirilor, dar în același timp există șansa ca ea să poată readuce la viață o ființă supranaturală.

Fragment:

Ştiam că nu avea cum să îmi citească gândurile. Blestemul argintului avusese şi o parte bună: mă făcea imună în faţa puterilor unui vampir, imposibil de descifrat sau de constrâns. Îmi putea simţi emoţiile, teama, bucuria, furia, dar cam atât.

El mă privi arcuindu-şi o sprânceană şi zâmbind cu un aer de neîncredere, dar nu mai spuse nimic. Mi-am luat plicul auriu, mi-am controlat încă o dată ţinuta în oglinda înaltă cu picior şi am ieşit împreună din cameră.

Hall-ul larg de la parter era plin de oameni în ţinute elegante, iar deasupra adunării plutea zgomotul conversaţiilor, ca zumzetul unui roi de albine. Aproape toţi îmi erau străini. Involuntar am căutat silueta lui Ian în mulţime. L-am descoperit lângă uşile sălii de bal, discutând cu un grup de femei in rochii strălucitoare care râdeau afectat.

Ca şi Arrio Ian purta un smoking negru care îi făcea trupul înalt să arate perfect. Părul îi crescuse mult şi acum îi cădea în şuviţe blonde de-a lungul tâmplelor. Ne văzu coborând scara şi, după ce se scuză cu o plecăciune scurtă veni să ne întâmpine.

-Totul este bine? întrebă el, trecându-şi privirea de la mine la Arrio şi înapoi.

Ce aveau toţi în astă seară cu întrebarea asta? Nu păream bine sau ce? Dădeam impresia că voi izbucni sau că mă voi transforma într-o psihopată şi voi alerga invitaţii cu un cuţit în mână? Apoi m-am simţit ruşinată: erau doar îngrijoraţi. Faptul că mă aflam acum înconjurată de atâtea creaturi supranaturale putea să fie o problemă. Nimeni, în afară de câteva persoane de încredere, nu ştia despre darul meu recent descoperit, iar secretul trebuia să fie păstrat cu multă grijă.

Cum, nu v-am spus? Nunta aceasta nu era doar un eveniment monden. Mirele era liderul unei importante comunităţi de vârcolaci din zona de nord a ţării, astfel că la eveniment participau foarte mulţi reprezentanţi ai lumii supranaturale. Era normal ca Ian, el însuşi supranatural, berserker şi viking autentic, precum şi Arrio, iubitul meu vampir să fie atenţi ca secretul meu să nu fie dezvăluit.

Vă întrebaţi probabil care este acest teribil secret?

Dincolo de timp” este un volum care ne ține mai mereu cu „sufletul la gură”, în centrul atenției va fi Victoria, mai ales că vorbele circulă foarte rapid, iar un simplu zvon ar putea aduce dezastrul. Volumul începe cu ceea ce se vrea a fi o simplă petrecere, cu toate acestea acolo avem ocazia de a întâlni două din persoanele care vor condimenta acțiunea în acest volum: Mato și Erden.

Puterea Victoriei de a readuce la viață ființele supranaturale moarte l-a făcut pe Erden să o caute. El își dorește ca tânăra să îi readucă la viață iubita. Singura problemă este că au trecut sute de ani de când spiritul ei a părăsit corpul, iar pentru Victoria încercarea de a o aduce la viață ar putea însemna moartea. Lucrurile se complică însă în momentul în care persoanele cu care fata fie s-a certat, fie a vorbit mor, ea trebuie să ia o decizie pentru a îi proteja pe cei dragi. Va fi ea oare cea corectă?

Pe mine cel mai mult m-a cucerit capitolul în care află că există un leac pentru iubitul său. Mi-a fost imposibil să nu mă gândesc ce decizie aș fi luat în locul ei.  Va putea oare ea să îl convingă pe Arrio să redevină om? Este oare această vrajă reală? Ce se va întâmpla dacă Arrio nu va fi de acord cu acest plan?

Tot în acest volum O. G. Arion reușește să ne redea o altă latură a lumii supranaturale, mai exact este vorba despre modalitatea în care sunt tratate ființele supranaturale care din diverse motive au înnebunit. Știu că poate părea ciudat ca o astfel de ființă să înnebunească, dar se pare că acest lucru este posibil. Ce se va întâmpla însă când o astfel de persoană își va crea o țintă din Victoria? Ei bine dacă vreți să aflați vă invit să citiți „Dincolo de timp”.

La început de 2018 voi reveni și cu recenzia volumului IV din această serie, el poartă numele de „Prin cenușă de visuri” și l-am primit tot de la „Librăria Online Libris”.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.