Despre terapia cu aerosoli si ce trebuie sa stii despre asta

Despre aerosoli am auzit cu totii, insa ce nu stie prea multa lume este de fapt eficienta si recomandarea acestei forme de tratament. Merita trecut in revista faptul ca nu se refera numai la copii, deci poate fi o forma de tratare si pentru adulti. Dar ce aparat este indicat? Aflam in randurile ce urmeaza.

Aerosolii

Ca si metoda de administrare a unor medicamente, aerosolii sunt o recomandare indeosebi pentru copii, intrucat este mai facila atat pentru ei, cat si pentru adultii cei ii supravegheaza. Orice parinte stie cat de greu este sa convingi un copil despre ingerarea unei pastile sau a unui sirop. Insa metoda de a inhala un medicament este mai convingatoare, convenabila, practica si facila in acelasi timp.

Ca si efect, aceasta forma de tratament se instituie mai degraba pentru bolile respiratorii si implica inhalarea unor vapori de medicamente, ce ajung direct in caile respiratorii. Pentru ca nu ajunge o cantitate foarte mare in organism, pentru ca reactiile adverse sunt dintre cele mai limitate, metoda este din ce in ce mai populara.

Desigur, ea se realizeaza la domiciliu, fara a fi nevoie de ajutorul unui medic. Insa este totusi nevoie de recomandarea acestuia pentru a incepe o astfel de terapie.

Ce aparat de aerosoli este eficient 

Trebuie spus ca un aparat aerosoli se numeste de asemenea si nebulizator. Eficienta unui astfel de aparat sta in diverse aspecte. Insa in principal calitatea acestuia este definitorie. Este de preferat ca in alegerea lui parintii sa tina cont de modul de functionare. Iata cateva repere.

De preferat sa includa si masca si piesa bucala. Se pot folosi ambele, cu acelasi succes, atat timp cat se respecta modul de utilizare: masca sa fie perfect lipita pe fata, pentru a nu pierde din medicament si eficienta lui. Piesa bucala se foloseste adesea de catre copii mai mari sau adulti, intrucat celor mici nu li se pare usor sa respire astfel.

Sa fie silentios. Zgomotul produs ar putea fi unul in masura sa il sperie pe copil. Si asa stresat, cu o stare generala proasta din cauza bolii, este de preferat sa nu existe un plus de stres. Astfel de aparate pot fi pe baza de ultrasunete, fie pe baza de compresor. Se pare ca cele cu ultrasunete sunt ceva mai silentioase.

Sa aiba flux continuu. Este de preferat sa existe un flux continuu al medicatiei, fara pauze. O astfel de situatie prelungeste inutil perioada de folosire a aparatului, ceea ce nu avantajeaza copilul – mai ales daca este agitat.

Usor de folosit, depozitat si curatat. Pana la urma aspectul practic este necesar, mai ales cand exista un copil ce trebuie fi convins sa respire prin masca si parinti stresati cu metoda de tratament ce o aplica.

Terapia cu aerosoli implica o abordare complexa. Nu tine numai de administrarea in sine a tratamentului, ci si de faptul ca cei mici au nevoie de un context favorabil si confortabil. La o prima experienta se prea poate sa fie speriati, asadar este de preferat achizitia unui aparat ce va scuteste de unele aspecte: zgomot, dificultate de pornire, de mentinere a mastii pe fata etc.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.