Jurnalul pleoapelor cazute

Inceput de februarie, 2018. E o iarna lipsita de autenticitate si mi-e dor de zapada. Sunt trista fiindca dimineata imi simt pleoapele grele, grele de tot. Abia mai tin ochii deschisi si imi este greu. Ochii mei verzi si frumosi imbatranesc. Ei, lasa, am sa citesc mai putin, ma culc mai devreme, rezerv o ora de somn la pranz, sa ma refac. Sa fie batraneatea de vina?
Jumatatea lui februarie. Nicio schimbare cu pleoapele mele si au remarcat si cunoscutii si familia. Nu pot sa ma prefac ca nu este adevarat, cand oglinda imi arata adevarul. Din cauza acesta am devenit nervoasa. Nu mai am rabdare cu cei mici cand se intorc de la after-school, mi se pare ca sotul ma priveste cu raceala.
Sfarsit de februarie, 2018. El imi ste alaturi si acesta este lucrul cel mai important. Ma iubeste si ma incurajeaza si s-a interesat de blefaroplastia cu laser pentru mine.
A fost una dintre cele mai mari dovezi de iubire sa ma ia in brate si sa-mi spuna ca nu trece peste vointa mea, dar ca este pregatit oricand sa mearga cu mine la clinica doctorului Renert pentru programare. M-am cubarit tremurand la pieptul lui si i-am spus ca imi este frica de bisturiu, de anestezie, de spitalizare, ca stiu eu ce se numeste „cu laser” sub acoperire.
I-am simtit mana calda pe umeri si iubirea lui mi-a dat fiori. I-am auzit vocea barbatesca si iubitoare pledand pentru ridicarea pleoapelor mele:
-Draga mea, asta mi se poate intampla si mie oricand! Nimic nu schimba relatiile dintre noi. Nu trebuie sa te temi fiindca:
-este cea mai sigura metoda, in plus doctorul Renert este supranumit ”Esteticianul fara greseala”
-dureaza putin, foarte putin. Intr-o ora pleoapele tale vor fi ca noi
-nu doare. Nu as putea sa te duc undeva sa te doara, fiindca, stii, m-ar durea pe mine mai tare ca pe tine
-nu raman semne, iar regiunea oculara intinereste cu cel putin 5 ani
-recuperarea va fi totala la 6 zile dupa interventie
-vei vedea mult mai bine, vei fi sigura pe tine si nu vei mai fi nervoasa sau nemultumita.
Drumul la clinica l-am facut impreuna, de mana. Doctorul Renert m-a cucerit cu omenia si onestitatea lui. Mi-a vorbit pe larg despre interventie, mi-a prezentat adevarul in fata, nu nuanta sau dilua nimic.
1 Martie, 2018. Cum? S-a terminat interventia, iar eu nu am simtit nimic? Ma pregateam sa ma doara, iar daca durerea se intensifica si persista, eram pregatita sa tip. Acum, la bratul sotului ma indrept catre masina. Nu am de ce sa fiu spitalizata, fiindca mi s-a facut doar anestezie locala.
8 Martie, 2018. Socrii stau cu copiii, iar noi iesim in oras cu prietenii. M-am aranjat si arunc un ochi in oglinda. Pleoapele sunt suple, roz, ca de copil. Ridurile au disparut si ele ca prin minune: mi-am ridicat pleoapele si au disparut ridurile.
Ochii mei verzi sunt la fel de frumosi ca la nunta. Oamenii ne privesc cu admiratie, cand trecem pe strada la brat inca tineri, eleganti si frumosi.
Suntem fericiti, ne iubim, avem lume la picioare, iar prietenele cele mai bune imi spun:
-Doamne, ce ti-au intinerit ochii de iubire!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.