Spring SuperBlog 2018, SuperBlog

În căutarea celei mai frumoase amintiri!

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

„Nu știu încotro mă îndrept, dar știu că sunt pe drum.”(Carl Sandburg)

Aveam 16 ani și câteva luni când mi-am luat pentru prima oară „zborul din cuib”. Îmi amintesc și acum acea dimineață răcoroasă de mai, strada era cuprinsă de o liniște aproape neomenească. Nu știu de ce, dar mereu îmi imaginasem că oamenii înainte de a pleca într-o călătorie se simt liniștiți, mie însă îmi era teamă. Mă bucuram în sinea mea pentru că urma să pornesc în cea mai frumoasă călătorie, dar îmi era și teamă pentru că urma să fiu pentru două săptămâni departe de familia mea, la mii de kilometri distanță de țara în care crescusem.

sursa: unjardinfantastique.wordpress.com

Timpul a zburat imediat, nici nu știu când mi-am luat rămas bun, în fața liceului, de la părinți și când îi sunam din avion pentru a le spune că urma să decolăm. Teama de a îi părăsi a fost curând urmată de teama de a călători cu avionul. Știți acele video-uri care îți arată cum decolează un avion? Ei bine vă recomand să nu le vizionați înainte de o călătorie. Decolarea nu se simte atât de nasol dacă stai pe spate și respecți indicațiile stewardesei.

sursa: unjardinfantastique.wordpress.com

A trecut o oră până să aterizăm în Istanbul, până la primul meu contact cu Turcia. M-am trezit dintr-o dată într-o lume nouă, într-un loc în care cele mai multe dintre persoane nu știau româna. Cred că dacă am fi stat atunci 4 ore în aeroport aș fi înnebunit, totul părea așa de ciudat, dar și interesant în același timp, pur și simplu nu aveam stare. Atunci când s-a venit cu propunerea de a vizita Moscheea Sf. Sofia am fost cea mai fericită.

sursa: unjardinfantastique.wordpress.com

Nu doar că am avut ocazia de a vedea una dintre cele mai frumoase moschei ale Turciei, dar am putut observa și frumusețile ascunse ale Istanbulului. Trebuie doar să închid ochii pentru a reveni pe străduțele orașului, pentru a mă întoarce la casa plină de flori din colțul străzii. Îmi amintesc până și valurile Mării Negre, care loveau încet țărmul. A fost o zi superbă, în care soarele nu ne-a părăsit nici măcar câteva minute.

La scurt timp a trebuit să ne întoarcem în aeroport pentru a prinde legătura spre Samsun, dar înainte de asta am gustat cel mai delicios kebab. Nu știu de ce, dar mai apoi nu am mai reușit să regăsesc acest gust în niciun restaurant turcesc. Al doilea zbor a fost mai liniștit decât primul, oboseala deja își spunea cuvântul, iar dorința de a cunoaște „familia adoptivă” era tot mai mare. Trebuie să vă specific că noi nu urma să dormim la un hotel, ci chiar într-o familie de turci. Acesta fiind și motivul pentru care am acceptat să particip la proiect.

sursa: din arhiva personala

Întunericul ne înconjura deja, când am ajuns la „Mustafa Kemal Ilkogretim Okulu”, pentru câteva clipe am avut impresia că senzația de teamă mă părăsise. Apoi a trebuie să rămânem singuri cu noile familii și lucrurile nu au mai fost așa de ușoare. Atunci când mergi în vacanță, lucrurile sunt simple, ai ghid sau alți prieteni cu care să vorbești. Tocmai de aceea eu nici nu m-am gândit la subiectul „cum voi comunica cu familia?”, chiar și acum râd când îmi amintesc că timp de 3 minute eu am vorbit în română. După aceea lucrurile s-au rezolvat de la sine, teama a fost înlocuită de bucurie.

Chiar dacă această călătorie a fost presărată cu multe momente de teamă, nu voi putea uita niciodată sentimentele pe care le-am resimțit. Această mică vacanță m-a învățat să îi prețuiesc mai mult pe cei din jur, să nu judec oamenii fără să îi cunosc și să mă bucur de fiecare clipă.

Acum tot ce îmi doresc este să mai pot vizita o dată Turcia, să mai optez pentru o cursă avion București-Samsun. Lucrurile sunt mult mai ușoare, decât erau în 2011, pentru că există momondo.ro. Cu ajutorul acestui site putem organiza cea mai tare excursie și în plus vom fi siguri că avem parte de cele mai mici prețuri. Cum funcționează site-ul?

 • Prima oară trebuie să alegi serviciul de care ai nevoie. Există categorii separate pentru avion, hoteluri și mașini.
 • Acum trebuie să alegeți orașul din care plecați și/sau orașul în care vreți să ajungeți.
 • Urmează data la care vreți să plecați și data de întoarcere. Dacă vreți bilete doar dus atunci selectați această opțiune pe pagină.

După ce ați completat aceste detalii puteți da căutare, iar site-ul vă va oferi ofertele disponibile. Puteți vedea ofertele în funcție de mai multe criterii și astfel să alegeți cea mai bună variantă. Cu doar câteva click-uri vă puteți pregăti pentru o vacanță de neuitat.

În încheiere vă invit să participați la concursul organizat de Momondo. Tot ce aveți de făcut este să lăsați un comentariu la acest articol, în care să povestiți cea mai frumoasă amintire pe care o aveți din călătorii.

Premiile pe care le puteți câștiga sunt:

– Premiul I: Bilete de avion în valoare totală de 500 euro
– 5 premii x 1 voucher de călătorie în valoare de 50 euro

– Concursul se termina pe 16 martie 2018 ora 23:59. –

sursa imagine fundal: bannersnack

Acest articol a fost scris pentru proba numărul 2 din Spring SuperBlog 2018!

Leave a Reply

18 Comments on "În căutarea celei mai frumoase amintiri!"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mirela-Liliana Ion
Guest
Nu am reusit pana acum sa calatoresc asa cum inima mea isi doreste;ea isi doreste multe,multe calatorii in lumea aceasta mare si frumoasa care de-abia asteapta sa fie descoperita,dar se spune ca „niciodata nu este prea tarziu”,asa ca avem toata viata in fata pentru a calatori si a ne minuna. Nu stiu care ar fi cea mai frumoasa amintire,pentru ca toate locurile in care am fost sunt unice,am ramas cu multe amintiri din fiecare coltisor al tarii noastre,sau din afara granitelor tarii noastre!! O calatorie mai deosebita,care are locul ei special in inima mea, este un citi-break in care am… Read more »
trackback

[…] În căutarea celei mai frumoase amintiri! […]

Bratu Gabriela
Guest

cea mai frumoasa amintire dintr-o calatorie e de acum 2 ani, cand am fost in luna de miere. am vizitat maramuresul, unde am descoperit traditiile romanesti, am vazut multe orase, multe locuri, si mi-am demonstrat mie insemi ca pot sa conduc, rezist si sunt capabila sa merg la drum lung cu masina!

Catalina Coman
Guest

Sper sa reusesc si eu sa vad Turcia, candva. Frumoasa vacanta!

violeta balaban
Guest

Cea mai frumoasa vacanta? nici nu stiu care din ele, toate mi-au placut.

Barascu Violeta Ramona
Guest
Barascu Violeta Ramona

Hmm, cea mai frumoasa călătorie nu exista, pentru ca toate îmi sunt dragi, fiecare moment îl păstrez intr-un cufăr al fericirii. E greu de înțeles, dar eu ma bucur la fel de fiecare data, emoțiile plăcute încep odată cu pregătirea bagajului, călătoria in sine înseamnă o noua descoperire a vieții. Eu sunt acel călător care găsește ceva frumos in orice și chiar și atunci când avionul are întârziere, pentru ca știu ca la numai câteva ore distanță ma așteaptă o lume noua, gata de explorat. Cea mai frumoasa vacanța va urma.

Rokolla
Guest

Viata alaturi de fetita mea a inceput sa fie o mare bucurie. Acum a crescut si ne putem intelege si imi place sa-mi petrec timpul in compania ei. Imi plac vacantele la mare si am mers an cu ea pentru ca iubeste apa si pentru ca … pana acum, nu mi-am facut nici o vacanta fara ea

Raluca Brezniceanu
Guest

N-am ajuns in Turcia, dar acum am sanse mari deoarece stii bine ca avem avion direct din Craiova.

Bianca Ionel
Guest

Turcia este pe lista mea si imi doresc foarte mult sa ajung acolo si sa le cunosc o parte din cultura. Mult succes cu articolul.

Georgiana Sabina
Guest

Mult succes, mi-a placut mult cum ai abordat subiectul.