Monitorizarea calității aerului înconjurător este importantă

Țările de pe glob dispun de reglementări unice de monitorizare a calității aerului pentru a caracteriza poluarea locală a aerului. Scopul acestei monitorizări a calității aerului este de a proteja oamenii și mediul împotriva poluării nocive a aerului.

Instrumentele pentru monitorizarea calităţii aerului permit măsurători de calitate în timp real ale unor valori importante pentru a ajuta oamenii să înțeleagă mai bine calitatea aerului. Cu accent pe întreținerea minimă și costul scăzut al proprietății, instrumentele de monitorizare a calității aerului cum este un analizor gaze, sunt fiabile, ușor de utilizat în domeniu atât pentru implementări pe termen lung, cât și pe termen scurt și oferă precizie la nivel de cercetare.

Monitorizarea calității aerului înconjurător este importantă pentru determinarea stării diferitelor gaze. De exemplu, aerul înconjurător este aerul în care trăim și respirăm zi și noapte. Conținutul și calitatea acestuia depind de activitățile noastre. În mod similar, acest aer afectează sănătatea noastră și bunăstarea ecosistemului nostru.

Există un impact considerabil al poluanților chimici și industriali asupra compoziției aerului. De fiecare dată când o anumită industrie emite gaze nocive sau vapori, aerul înconjurător este imediat afectat. În afară de asta, aerul înconjurător este, de asemenea, afectat de particulele de praf și murdărie, de fum, polen și cenușă.

Există mulţi poluanți care afectează negativ mediul, oamenii şi animalele. Pentru fiecare dintre acestea, sunt colectate date extinse și apoi sunt comparate cu standardele de calitate a aerului înconjurător. Aceste standarde sunt actualizate periodic și indică nivelul maxim de siguranță pentru fiecare poluant. Când poluanții depășesc acest nivel sigur, vor produce un impact nefavorabil asupra mediului și asupra oamenilor.

Monitorizarea calității aerului înconjurător este un proces sofisticat și implică colectarea probelor de aer și sunt verificate pentru a vedea conformitatea și progresele înregistrate în atingerea standardelor stabilite. De asemenea, ajută la monitorizarea tendințelor de poluare din diferite regiuni.

Un analizor gaze este echipat cu alarme sonore de pe măsurători de gaze. Sonda de prelevare a probelor este conectată la instrument cu un singur sau dublu furtun, o capcană de apă și o suspensie de particule.

 

În general, monitorizarea aerului înconjurător se încadrează în două categorii de bază:

  • Monitorizarea aerului înconjurător pentru poluanți.
  • Monitorizarea aerului respirabil pentru siguranță.

Monitorizarea poluanților

Multe procese de fabricație emit poluanți care se pot acumula în atmosferă sau pe pământ și în apă. Poluanții atmosferici sunt frecvent monitorizați în stațiile de mediu care pot fi adăpostite în structuri temporare sau permanente situate strategic într-o regiune. Aceste stații sunt echipate cu un analizor gaze și eșantioane de particule.

Monitorizarea aerului înconjurător

Procesele industriale produc în mod frecvent gaze toxice care se pot acumula în zone ocupate de oameni. În alte cazuri, pot fi depozitate gaze comprimate. O scurgere poate deplasa aerul local și poate crea un mediu cu deficit de oxigen. Prin urmare, este important să se monitorizeze aceste zone pentru calitatea aerului înconjurător.

Locațiile non-industriale, cum ar fi laboratoarele, trebuie să aibă un analizor gaze pentru motive de calitate a aerului din interior.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.