5 sfaturi pentru adolescente privind epilarea

Majoritatea fetelor blonde nu isi fac griji devreme pentru parul de pe maini sau de pe picioare, deoarece nu este vizibil decat dupa adolescenta, insa multe dintre satene si brunete se jeneaza din cauza parului care apare in mod vizibil pe picioare si in alte parti vizibile ale corpului.

 

Pentru a se evita rani, iritatii si, pe cat posibil, durerea, tinerele fete ar trebui sa stie ce sa aleaga si ce sa evite cand aleg metoda de a scapa de parul nedorit de pe corp.

 

Crema depilatoare ar trebui evitata de catre adolescente

 

O solutie comoda, dar cu riscuri pentru sanatate, epilarea cu crema nu este recomandata tinerelor deoarece contine compusi chimici puternici, care ard firele de par. Reactiile imediate dupa folosirea unei astfel de creme pot fi alergii, iritatii, arderea pielii, iar pe termen lung, cu frecvente folosiri, este posibil sa afecteze sanatatea la nivel mai profund.

 

Aparatul de ras – usor de folosit, dar provoaca indesarea parului

 

In situatii de criza se poate folosi si o asemenea solutie, dar cat mai rar posibil si de preferat in zone cu par putin, cum ar fi gambele.

 

Epilarea cu benzi de ceara

 

Simpla, rapida si la indemana oricui este folosirea benzilor cu ceara, ceara de pe fasii topindu-se usor daca se tine banda cateva minute intre palme, se aplica pe piele si se desprinde cu gesturi bruste. Amestecul de ceara cu ingrediente hidratante pentru piele face ca aceste benzi sa reduca eventualele iritatii.

 

Epilarea cu ceara calda

 

Ceara calda determina deschiderea porilor, asadar epilarea se poate face mai usor si cu mai putina durere. Astfel, un aparat de incalzit ceara este de mare folos, facand ca epilarea cu ceara calda sa fie la indemana oricui si eficienta pentru o durata mai lunga.

 

Epilatorul – un instrument practic si eficient

 

Desi nu oricine isi poate permite un epilator de calitate, un asemenea aparat este o investitie buna, avand, pe langa functia de epilare, si posibilitatea de a inlatura firele care cresc sub piele.

 

Dupa orice fel de epilare se recomanda masarea pielii cu uleiuri sau unguente dezinfectante si calmante, precum cele avand in compozitie extracte din galbenele, aloe vera etc. sau chiar miere de albine.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.