Dragostea de animale se naste in copilarie

            Perioada copilariei este cea care ne traseaza directiile importante in viata. In copilarie invatam deprinderile fundamentale care ne vor ajuta sa traim si sa avem o viata normala. Prezenta oamenilor din copilarie ne marcheaza pe viata, iar amintirile din acea perioada ne raman intiparite permanent. Pentru cei care s-au nascut inainte de anul 2000 jucariile traditionale aveau o valoare adevarata, iar curtea casei si strazile din vecini le cunosteam ca in palma.

 

Insa daca am adus vorba de jucarii, putem spune ca acestea puteau fi numarate pe degetele de la o mana. Nu aveam parte de saci de jucarii care sa stea uitati intr-un colt al camerei. Acele cateva jucarii de care ne bucuram le pretuiam extraordinar de mult. Iar atunci cand ne saturam de jucarii ieseam la aer, iar animalele din jurul casei se transformau in jucariile noastre vii.

 

Ne amintim cu drag de clocitoarea de oua traditionala a bunicii, o persoana care gasea solutii pentru absolut toate problemele. Ne invata despre cum trebuie sa stea ouale de la gaina la caldura pentru ca acestea sa se transforme in puisori mici, galbeni si pufosi. Iar atunci cand erau clociti era o mare bucurie deoarece reprezentau alte inca 10-15 jucarii vii cu care ma puteam juca. Ei bine, alaturi de puisori, cu totii avem cainele din copilarie care se atasa de toti copiii cu care ieseai pe strada si care era loial indiferent de situatie. Si care te mai si scapa de oameni rauvoitori.

 

Pe langa puisorii de gaina si cainele casei aveam grija ca pisicile sa bea laptele proaspat muls de la vaca. Fara sa stie bunica le mai ofeream supliment, insa mustatile pisicilor albe de la spuma laptelui ne dadeau intotdeauna de gol. La casa bunicii fiecare lucru avea rostul lui si toate resursele erau folosite. Asa cum dragostea de animale se naste in copilarie, tot din aceasta perioada provin si fricile de anumite vietuitoare. In timp ce atunci cand eram mici eram eroii neinfricati care umblau cu broaste raioase in mana si soricei trasi de coada, acum tresarim la un mic paianjen sau gandac. Fiecare perioada a vietii are surprizele sale!

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.