Activitati team building – avantajele lucrului in echipa

 

Asa-numitele activitati de team building, mai ales cele de tip outdoor, care au loc intr-un cadru pitoresc, in locuri frumoase din natura, au rolul de a imbunatati relatiile dintre membrii unei echipe, cum este de exemplu o echipa de marketing, sau o echipa de programatori. Munca la birou are si ea dezavantajele ei si la un moment dat e posibil ca o astfel de echipa sa se loveasca de un punct mort, de acea rutina care intervine la un moment dat.

 

Cand apare rutina, echipa poate sa devina mai putin performanta, iar daca exista tensiune intre membrii echipei, atunci poate chiar sa fie ineficienta, pentru ca nu are loc acea comunicare perfecta de care este nevoie pentru ca lucrurile sa mearga in directia in care ne dorim. Cand vorbim de activitati de team building vorbim tot de munca in echipa, la fel cum se intampla la birou, dar intr-un alt cadru, intr-o alta ambianta, in alte conditii si cu alte scopuri.

 

In team building, ai toate ingredientele necesare unei comunicari optime cu ceilalti membri ai echipei, pentru ca fiecare va participa la activitati de team building, care sunt complet diferite de ce se intampla de obicei in munca de birou. Gandeste-te ca vei participa la rafting, catarari pe stanci, coborare in rapel, parapanta si multe alte probe care vor pune la incercare capacitatea fiecaruia de a se descurca si a comunica cu ceilalti in conditii inedite.

 

Activitatile de team building introduc si factorul distractie in ecuatie, iar atunci cand atmosfera e pozitiva si oamenii se distreaza, comunicarea este mai usoara. Iar prin activitati in care fiecare fie isi asuma un rol, fie incearca sa isi depaseasca propriile limite, se intampla lucruri interesante.

 

In principiu, team building-ul este o iesire in natura, pentru ca membrii echipei sa se cunoasca mai bine. La birou nu poti ajunge sa iti cunosti cu adevarat colegii, dar in team building, relatiile se sudeaza, lucrurile mai extreme prin care trece fiecare alaturi de ceilalti ii fac sa isi vada colegii si cu alti ochi decat ii vedeau inainte.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.