Alege un magician pentru a explora lumea misterului

Atunci cand spunem magician, ne gandim la un moment spectaculos, misterios si antrenant, interesant de privit si greu de inteles. Termenul „magie” vine din limba greaca iar etimologia termenului este veche; „Magie” deriva din mageia (μαγεία). Primii oameni care au efectuat acte magice au fost preotii persani, numiti magosh in persana si magoi in greaca.

Magia nu este oculta, desi magicienii au fost asociati cu diavolul si ocultismul timp de secole, nu este cazul sa ne gandim la asta in zilele noastre. Vrajitorii trucurilor se comporta si actioneaza pe baza iluziei. Cu toate acestea, unii magicieni au folosit in trecut ideea de ocult in reclamele lor, o practica care a fost expusa ca sarlatanism.

 

Magia a devenit respectabila si respectata la începutul secolului al XVIII-lea. Pana atunci insa, a reprezentat o formă de divertisment la targuri, unde artistii interpreti sau executanti au folosit-o pentru a distra publicul cu trucuri cum ar fi jonglarea si inghitirea sabiei. La inceputul secolului al XVIII-lea, magia a devenit o practica respectabila si a inceput sa fie interpretata de patroni particulari bogati.

 

Privirea magica specifica a unui magician nu e un lucru oarecare. Artistul care a creat aparitia unui magician specific a fost Alexander Hermann, cunoscut sub numele de Hermann cel Mare, un magician francez. Dupa el, oamenii s-ar astepta intotdeauna sa vada magicieni cu o palarie, joben, baston si o pelerina lunga. Organizațiile magice exista. Cea mai mare organizatie magica este Fratia Internationala a Magicienilor, care a publicat un jurnal lunar intitulat The Linking Ring. Cea mai veche organizatie este Societatea Magicilor Americani, iar Houdini a fost presedintele ei multi ani.

Apeleaza asadar la magie, un izvor inepuizabil de creatie artistica, reprezentand omul care  mereu viseaza, planifica si duce visele la indeplinire. Magicianul Lorenzo-Cristian pune in scena un spectacol unic in Romania, prin decor, recuzita si efecte speciale, personaje magice care apar, dispar, leviteaza si se transforma. Totul se intampla pe durata a doua ore pline de magie, in care suspansul, drama si comedia combinate cu inexplicabilul te vor face sa traiesti diferite stari. Finalul, care este extrem de emotional te va convinge ca omul poate realiza orice isi propune. Show-ul poate fi prezentat in trei limbi diferite: Romana, Spaniola si Engleza. Spectacolul este recomandat tuturor celor peste 10 ani.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.