Tips&Tricks: Afla cum iti poti invata bebelusul sa doarma singur!

Multe mamici au tendinta ca, in primii ani de viata, sa il culce pe bebelus in patul matrimonial, pentru a fi tot timpul aproape de ele. Desi apropierea fizica stimuleaza si apropierea emotionala intre parinti si copil, exista foarte multe riscuri pe care trebuie sa le iei in calcul in privinta dormitului impreuna, in acelasi pat.

De asemenea, in timp, vei crea acest obicei al bebelusului si iti va fi foarte greu, mai tarziu, sa il dezveti. Daca iti doresti ca cel mic sa doarma singur, inca de la o varsta frageda, exista cativa pasi pe care ii poti urma, pentru a avea cel mai bun rezultat. Ai nevoie de rabdare, in primul rand, dar trebuie sa fii hotarata si sa nu renunti dupa prima incercare!

Descopera care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-l invata pe cel mic sa doarma in patutul lui:

 

 

  1. In primul rand, va trebui sa stabilesti un ritual pe care sa il aplici inainte de culcare, astfel incat in mintea copilului sa se formeze un obicei. O baita calda, masa de seara si o poveste sau un cantec, repetate in fiecare seara, sunt suficient de puternice pentru ca cel mic sa inteleaga ca este timpul pentru a dormi. Tine cont, in momentul in care achizitionezi un patut si o saltea, sa fie cele mai potrivite pentru cel mic. Daca nu ai cumparat inca tot ce ai nevoie, acceseaza https://www.babyneeds.ro/saltele-patuturi/ si alege ce este mai bun pentru puiul tau! Comoditatea, dar si siguranta sunt foarte importante in timpul somnului, mai ales pentru a evita riscul unor accidente. In pat, nu trebuie sa existe jucarii sau alte lucruri care l-ar putea rani pe cel mic! Dupa masa de seara, vorbeste cu bebelusul in timp ce il asezi usor in pat si continua sa stai in raza lui vizuala, in timp ce ii canti sau ii spui o poveste, pentru ca vocea si prezenta ta il vor linisti.

 

 

 

  1. Pentru ca bebelusul sa asocieze patutul cu locul de dormit, nu desfasura alte activitati precum joaca sau masa in acest perimetru. Este necesar sa faci tot ce iti sta in putinta pentru ca micutul tau sa inteleaga ca, atunci cand este asezat in pat, este timpul pentru somn. Insa, te poti ajuta de diferite obiecte pentru a-i distrageatentia inainte de culcare si pentru a-l linisti, precum jucariile care se ataseaza deasupra patutului. Poti intra sa vezi pe Babyneeds diferite modele de carusele pentru bebe, colorate si muzicale. Cand asezi copilul pe spate, cea mai recomandata pozitie de dormit pentru a nu exista riscul incidentelor neplacute, in raza lui vizuala vor fi aceste jucarii care ii vor distrage atentia de la faptul ca nu mai este in bratele tale. In plus, culorile vii, dar si muzica, il vor fascina pe bebelus, si astfel, se va linisti mai usor!

 

  1. Un alt lucru pe care il poti face, pentru ca acest proces de invatare sa nu va afecteze nici tie, nici copilului, orele in care va puteti odihni, este sa incepi sa il pregatesti pe micut de somn cu o perioada de timp inaintea momentului in care vrei sa adoarma. Daca bebe este inca mic si nu s-a obisnuit sa doarma cu tine in pat, acest proces va dura foarte putin si va fi foarte usor. Insa, in cazul in care are deja cateva luni de viata, iar noptile si le-a petrecut, pana acum, aproape de tine, trebuie sa te inarmezi cu foarte multa rabdare. Cel mai probabil, perioada de acomodare si de invatare va dura cateva saptamani, timp in care micutul va face orice pentru a-ti atrage atentia si pentru a reveni, inapoi, in patul tau. Cand incepe sa planga, verifica daca exista cu adevarat o problema care trebuie rezolvata sau daca este doar felul copilului de a-ti da de inteles ca nu isi doreste sa fie lasat singur. Apoi, nu il lua in brate pentru a-l linisti, ci doar mangaie-l usor si vorbeste-i, in timp ce il lasi in patutul lui.

 

Cu multa rabdare, vei reusi sa faci ceea ce ti-ai propus. In timpul zilei, fa-l pe cel mic sa se simta iubit si alintat, pentru ca acesta sa nu aiba sentimentul ca este abandonat odata cu venirea serii. Nu uita, este mai greu sa il dezobisnuiesti decat sa creezi un ritual nou, asa ca, gandeste-te din timp la modul de somn care se potriveste cel mai bine familiei voastre!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.