Cateva lucruri importante despre montaj panouri solare

Panourile solare se instaleaza in principu pe acoperisul casei, halei, cladirilor comerciale si asa mai departe. Pe acoperis este cel mai bun loc a realiza un montaj de panouri solare, iar cele mai bune sisteme de prindere si fixare sunt cele dinamice, care pot sa rotasca panourile infunctie de miscarea soarelui pe cer, pentru a obtine cele mai bune rezultate cu panourile.

 

Daca poti sa instalezi panourile solare pe acoperis, ar fi ideal insa poti sa alegi sa le amplasezi si in curte sau in alt loc, cu conditie sa fie cat mai mult soare in locul respectiv. Va trebui sa cumperi fie un kit fotovoltaic, care include toate sistemele de prindere si montare necesare, fie cumperi panourile separat si sistemel de prindere si montaj separat. Sau poate ai nevoie de panouri doar pentru apa calda.

 

Asigura-te ca acoprisul tau nu este foarte vechi, altfel risti sa te tina mai mult panourile decat acoperisul si chiar nu vrei sa se intample asta. Ar fi pacat, pentru ca panourile solare chiar sunt durabile.

 

Cand cumperi panouri solare, trebuie sa alegi dimensiunile si numarul acestora in functie de ce necesitati energetice are cladirea pe care vrei sa o alimentezi cu energie electrica provenita de la soare. De exemplu, daca ai in casa un televizor, un frigider, un calculator, o centrala electrica si o plita electica, va trebui sa te uiti pe spatele acestora pentru a vedea ce putere consuma fiecare. Sau poate vrei doar sa incalzesti piscina.

 

Aduni toate aceste puteri si vei obtine puterea necesara. Asta inseamna ca dimensiunea si numarul panourilor trebuie sa fie suficiente astfel incat sa iti ofere aceasta putere electrica. Un montaj de panouri solare nu dureaza de regula mai mult de 2-3 zile, asta bineinteles daca faci totul ca la carte. Mai bine apeleaza la cineva care se pricepe daca vrei tu sa faci instalarea si totusi nu esti sigur ca ai inteles tot ce trebuie sa faci.

 

 

Urmeaza sa se monteze sistemele de prindere si fixare pe acoperis. Vei avea nevoie si de un invertor solar. Acesta, dupa ce energia solara este convertita in energie electrica, va converti curentul continuu de la iesirea panourilor solare in curentul alternativ necesar pentru alimentarea la priza. Cumpara panouri solare din magazinul Bewater si monteaza-le pe acoperisul casei tale!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.