Tips and tricks pentru un stil de viata mai sanatos

Cu siguranta ai auzit si tu expresia: a-ti pregati corpul pentru vara. Insa atunci cand te decizi sa adopti un stil de viata sanatos, trebuie sa iei in considerare cateva lucruri care se vor schimba radical pentru tot restul vietii, nu doar pentru o vara, dar care iti vor aduce extrem de multe beneficii. Un stil de viata sanatos nu inseamna diete fara gust si sporturi obositoare, ba din contra, acesta aduce cu sine o multime de schimbari in bine, un plus de energie, de vitalitate, de sanatate si de fericire. Ca sa iti pregatesti corpul si mintea pentru o astfel de viata, incepe cu pasi mici, dar importanti.

Debarasarea

Este greu, dar o vom spune franc: arunca toata mancarea de tip junk food pe care o ai prin casa. Snacks-uri, chipsuri, mici bucati de ciocolata, cutia cu inghetata, toate acestea mai pot sa astepte! Din cand in cand, vei putea linistit(a) sa iti permiti unele placeri gastronomice, totul e sa faci o schimbare drastica la inceput, pentru a te bucura mai tarziu. Inlocuieste ciocolata cu fructe, mancarurile grase cu salate, si vei simti schimbarea din prima saptamana.

 

Sportul

Nu, nu spune nimeni ca trebuie sa mergi la sala si sa ridici 100 de kilograme din prima. Poti incepe cu un lucru extrem de simplu: sa iti achizitionezi un trening confortabil. Poate ca pantalonii yoga si un tricou larg sunt OK, dar pentru un plus de motivatie, innoieste-te cu unul din treningurile de dama ieftine de pe https://www.maroko.ro/treninguri-dama. Alege un trening comod, din bumbac, cu un design fresh si inspirational, si bucura-te de cele mai antrenante sesiuni de sport! Cine ar fi crezut ca sportul poate fi atat de fun?

Hidratarea

Este bine sa ai la tine in permanenta o sticla de apa. Atunci cand iti schimbi regimul de mancare, faci sport, sau depui mai mult efort in timpul activitatilor zilnice, este bine sa nu uiti de hidratare. Bea minim 1 litru si jumatate de apa pe zi, iar corpul tau iti va multumi. Apa are o multime de calitati: hidrateaza, iti regleaza temperatura corpului, lubrifiaza articulatiile si ajuta enorm la transportul nutrientilor in intregul organism.

Implica-ti familia si prietenii

Sa ai pe cineva alaturi in timpul unor schimbari radicale din viata ta este unul din cele mai importante lucruri. Poate ca nu vei reusi sa iti trezesti intreaga familie sa iasa cu tine la jogging dimineata la ora 7, insa este important ca ei sa stie planul tau si sa te sustina, ba chiar mai mult, sa incerce sa nu te saboteze. Uneori, din prea multa grija sau dragoste, cei dragi se vor oferi sa te scoata la o cina copioasa sau sa incerce sa te devieze de pe traseu, spunandu-ti ca „esti bine asa cum esti”. Daca tu ti-ai setat un tel in minte, explica-le celor dragi de ce este acest lucru important pentru tine si arata-le partea buna.

Culesul roadelor

Schimbarile, dupa cum spuneam, se vor observa dupa foarte scurt timp, iar tot ce trebuie sa faci este sa nu te lasi. Seteaza-ti zilnic teluri mici si usor de atins si parcurge cu pasi mici fiecare etapa a schimbarii regimului tau de viata. In scurt timp, vei observa amplificarea energiei, a poftei de viata si, mai mult, vei arata bine, supla si radioasa. Vei putea sa iti alegi pentru vara orice tinuta de pe Maroko.ro, pentru ca, fara indoiala, vei incapea chiar si in marimile mici.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.