Cum să porți bijuterii cu perle pentru o nuntă fabuloasă anul acesta

Încă din cele mai vechi timpuri, perlele au reprezentat un simbol al puterii interioare, al influenței, și al nobleței. Popoarele antice prețuiau perlele nu numai pentru frumusețea lor, ci și pentru puterile lor vindecătoare, aproape magice.

Mituri și adevăruri despre perle

În concepția celor din vechime, perlele îi aduceau noroc celui care le purta, canalizând energii pozitive și aducând pace, calm, loialitate, putere și credință. De aceea, perlele sunt probabil unele dintre cele mai vechi și mai importante bijuterii de nuntă din istorie.

Unii cred că perlele reprezintă lacrimi și că nu ar trebui purtate de mirese în cea mai frumoasă zi din viața lor. Acest mit însă este contrazis de tradițiile milenare ale majorității popoarelor. Într-adevăr, în unele culturi perlele reprezintă lacrimi, dar sunt lacrimile îngerilor care se bucură pentru fericirea celor doi miri. Mai mult, în alte zone ale globului, a purta perle de cultură la nuntă este o tradiție care va feri mireasa să verse vreo lacrimă în cursul căsniciei.

Adevărul pe care nu îl poate contesta nimeni este acela că perlele au revenit în lumina reflectoarelor în ultimii ani, detronând până și diamantele. Acest lucru se vede cu ochiul liber nu numai în portofoliile oamenilor de afaceri de pe Wall Street, care consideră perlele ca fiind o investiție sigură și de succes, ci și în colecțiile caselor de modă sau în stilul de viață al celebrităților.

Perlele de cultură – bijuterii de nuntă care nu trebuie să îi lipsească niciunei mirese

Ținuta unei mirese va fi cu atât mai invidiată cu cât ea va permite accesoriilor să îi pună în valoare frumusețea și grația naturală. Stiliștii recomandă ca bijuteriile de nuntă să nu fie ele cele care atrag cea mai multă atenție asupra miresei, ci să îi completeze aspectul într-un mod subtil, feminin și sofisticat.

Perlele sunt foarte versatile, delicate și perfecte pentru a se potrivi oricărui stil și oricăror preferințe. Oferind unei femei o strălucire regală dar în același timp delicată, bijuteriile cu perle pentru nuntă pot transforma orice ținută într-o adevărată operă de artă. Cel mai important lucru, însă, este să știi să îți alegi corect bijuteriile cu perle pentru nuntă și să le porți urmând câteva reguli simple de stil.

  • Dacă ai primit un inel cu perlă de logodnă, trebuie să fii atentă la metalul din care este confecționat inelul pentru a-l integra în viitoarea ta ținută de mireasă. Argintul și aurul alb se potrivesc rochiilor de mireasă albe. Aurul galben însă merge mai bine cu rochiile crem, roz, sau în nuanțe pastel. Se recomandă ca și verigheta să fie aleasă în același metal ca inelul de logodnă. 
  • Un inel cu perle de logodnă poate fi o bijuterie de dimensiuni mici, delicată, într-un montaj clasic. Cu toate acestea, dragostea designerilor pentru perle este nețărmurită și de aceea ei creează inele cu perle de mari dimensiuni, sofisticate, complicate ca montaj. În cazul în care porți un astfel de inel, trebuie să știi că nu ar trebui să porți și o brățară cu perle pe aceeași mână, deoarece îți încarcă foarte mult aspectul.
  • Dacă vrei să atragi atenția asupra bustului și feței, este timpul să te orientezi spre colierul de perle pe care îl vei purta la nuntă. Colierul creează echilibru, de aceea se recomandă un șirag simplu de perle dacă porți de asemenea o pereche de cercei cu perle într-un design de mari dimensiuni și complex.
  • Dacă alegi un colier de perle la baza gâtului, de tip choker, se recomandă să îl asortezi la o rochie fără umeri sau bretele. Un colier de perle foarte lung se potrivește unei rochii lungi, simple, cu bretele, ca unic accesoriu.
  • Ca și sfat din partea stiliștilor, atunci când porți cercei cu perle de mari dimensiuni și complecși, este mai bine să te coafezi cu părul strâns sus, într-un coc, pentru a pune în evidență strălucirea naturală a perlelor.
  • O pereche de cercei cu perle cu șurub sau cu toartă se potrivește excelent cu un colier cu perle din mai multe șiraguri suprapuse, de lungime medie. La nuntă, specialiștii recomandă să porți o pereche de cercei cu perle simpli. Cei mari și foarte grei pot deveni incomozi după câteva ore, putând să îți provoace durere sau disconfort.
  • Dacă rochia ta de mireasă are deja pe ea cusute perluțe sau mărgeluțe, este bine să îți alegi o singură bijuterie cu perle pe care să o porți la nuntă, pentru a nu îți încărca aspectul. O ținută echilibrată înseamnă să porți numai inelul de logodnă cu perle dacă rochia are deja aplicații.

Reguli generale pentru a-ți alege bijuteriile cu perle perfecte pentru nuntă

Perlele nu sunt bijuterii care se poartă o singură dată în viață. Din contră, dacă ascultăm ce au de spus marii designeri de modă, perlele pot face parte din viața noastră de zi cu zi, stilizându-ne ținutele de birou sau cele de stradă într-un mod elegant, feminin și rafinat.

De aceea, atunci când îți alegi perlele pentru nuntă, trebuie să te gândești cum și când le vei mai purta în viitor. Așa cum ziceam, perlele sunt o investiție de succes care se pot transforma în adevărate moșteniri de familie. Iată, așadar, câteva reguli simple pentru a-ți alege perlele potrivite!

  • Perlele albe se potrivesc oricărei nuanțe a pielii și pot adăuga stil și eleganță oricărei ținute, fie ea de birou, casual sau chiar sport;
  • Perlele negre se potrivesc mai bine unui ten oliv, cu nuanțe calde, arămii, bronzate;
  • Perlele roz dau strălucire pielii deschise la culoare, cu tonuri mai reci, căci încălzesc un astfel de ten.

Dacă vrei să porți bijuteriile cu perle de la nuntă pentru tot restul vieții, ca bijuterii de lux, există câteva piese de bază, pe care trebuie să le ai în mod obligatoriu, pe lângă inelul de logodnă cu perle:

  • Un colier scurt, care se potrivește oricărei ținute;
  • O pereche de cercei cu perle, cu șurub sau toartă, care îți vor pune în evidență trăsăturile feței indiferent de ocazie;
  • O brățară modernă cu perle, într-un singur șir, care îți va permite să echilibrezi orice ținută.

Pe final, trebuie să mai știi că perlele se pot accesoriza la rândul lor cu ajutorul altor pietre sau metale prețioase, în combinații moderne, foarte contemporane și îndrăznețe. Nu te teme să porți bijuterii cu perle la nuntă sau în fiecare zi, pentru că vei arăta fabulos fără niciun efort!

11 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.