BRANZETURI CUM SE… CUVIN #24 – DELACO – DOMENIUL DRAGASI – CASA GHINCEA

Bine ai revenit pe blogul meu! Mai știți că v-am promis că voi participa la mai multe evenimente? Ei bine săptămâna trecută a avut loc evenimentul Brânzeturi cum se cuvin numărul 24. Așa cum probabil v-ați dat seama deja nu am putut refuza invitația. Degustarea a avut loc la Casa Ghincea și pe parcursul evenimentului am avut ocazia de a încerca vinurile produse de Domeniul Dragasi și, desigur, nelipsitele brânzeturi oferite de Delaco. Nu cred că mai este o noutate faptul că evenimentul a fost organizat de Asociatia Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro.

 

Combinațiile pe care le-am testat au fost:

Sauvignon Blanc 2016 Petit FumeCamembert Ile de France

Petit Cuvee Blanc 2017 – Havarti Delaco D’Exceptie

Rose 2016 – Gouda Delaco D’Exceptie

Cabernet Franc 2015 – Irish Cheddar Delaco D’Exceptie

Care a fost combinația mea preferată și de ce?

By Daniel Botea

Așa cum v-am obișnuit deja, la sfârșitul serii a trebuit să aleg și combinația care mi-a plăcut cel mai mult. De această dată lucrurile au fost puțin mai simple, deoarece nu m-au atras decât primele două. După puțină gândire Petit Cuvee Blanc 2017 și Havarti Delaco D’Exceptie au ieșit câștigătoare.

De ce această combinație? Pentru că mi s-a părut că este mai diferită față de combinațiile cu care eram obișnuită. Ea a reușit să trezească în mine amintirile copilăriei, a reușit să îmi amintească de verile în care abia așteptam să se coacă piersicile, pentru a mă bucura de gustul lor. Brânza a fost fix lucrul de care vinul avea nevoie pentru a fi perfect, cremoasă și puțin dulce a reușit să îmi cucerească simțurile. Vinul, realizat din combinația Sauvignon Blanc si Pinot Gris, este tot ce ai nevoie într-o seară călduroasă de vară.

Ce am aflat nou la această degustare?

Dacă data trecută nu am putut să vă spun ce am învățat nou pentru că sunt mai „uitucă”, de data aceasta mi-am notat câteva informații. De exemplu la această degustare am aflat că Domeniile Drăgași oferă posibilitatea oricui de a participa la o degustare. Desigur acest lucru implică și câteva reguli sau cerințe, mai exact trebuie să fie minim 4 persoane și se plătește o taxă de 50Ron. De ce mi s-a părut asta interesant? Pentru că ne oferă ocazia de a încerca vinurile direct la producător „acasă”. În plus la finalul degustării se oferă și un tur al cramei.

O altă întrebare care merită menționată și care a fost pusă de doamna Mirela a fost „Cu ce vin se pot servi micii?”. Sinceră să fiu mă așteptam la răspunsul „cu bere”, totuși m-am înșelat. Aceștia pot fi serviți cu orice fel de vin roșu nebaricat. Eu deja mă gândesc să văd dacă chiar se potrivește combinația, voi ce spuneți?

Petit Cuvee Blanc 2017 – joc

Havarti Delaco D’Exceptie – surpriză 

Petit Cuvee Blanc 2017 și Havarti Delaco D’Exceptie – copilărie

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.