Ai subventie daca instalezi sisteme fotovoltaice on grid prin Casa Verde?

Care e legatura dintre sistemele fotovoltaice on grid si Casa verde? Ei bine, clasicul program Casa Verde a fost inlocuit cu ceva si mai interesant. Statul roman iti ofera sansa de a-ti instala sisteme fotovoltaice cu subventie de la stat. Este oferita aceasta sansa la 26.000 de romani, asa ca daca vrei sa fii printre ei, grabeste-te si pregateste-ti si tu dosarul! Aproximativ 100 de milioane de euro ii asteapta pe cei care vor sa beneficieze de subventii.

 

O lege noua din 2018 le permite consumatorilor casnici, adica persoanelor fizice, sa beneficieze de sistemele fotovoltaice on grid, astfel incat sa isi poata produce singuri electricitate dintr-o sursa de energie regenerabila (energia solara) si in acelasi timp sa produca si pentru vecinii lor. Cum e posibil asa ceva? De fapt vor injecta curentul electric produsde ei in exces, in retea, iar ca si compensatie vor primi bani. Distribuitorii vor fi efectiv obligati sa accepte curentul de la prosumeri si sa plateasca prosumerii pentru el.

 

De sistemele on grid, chiar cei care vor sa ramana racordati la retea pot sa beneficieze, putandu-si reduce foarte mult costurile la energia electrica. Daca inainte romanii care aveau panouri fotovoltaice instalate pe casa, mai precis sisteme fotovoltaice on grid, nu puteau sa injecteze energie in retea si sa primeasca si bani pentru asta ci doar puteau sa isi reduca facturile la electricitate in acest mod, acum se poate.

 

Lucrurile stau acum cu totul altfel. O lege mult asteptata (de aproximativ 10 ani) a intrat in vigoare in sfarsit in 2018 si le permite persoanelor fizice sa se foloseasca in mod optim de sistemele fotovoltaice si chiar mai bine, pot sa obtina sisteme fotovoltaice cu subventie. Si daca tot vorbim de Casa Verde, prin programul care inlocuieste cumva clasicul Casa Verde, romanii isi pot instala exact necesarul pentru o casa, 3-5 KW.

 

Exista sisteme fotovoltaice care se potrivesc perfect pentru acest program guvernamental, cum sunt sistemele fotovoltaice on grid de 3 KW, sau sunt si cele mai mari de 5KW, depinde de cata energie are nevoie fiecare. Insa pentru o casa la tara de exemplu, 3KW de putere sunt suficienti ca sa acopere necesarul pentru consumul propriu.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.