Bateria ta este pregatita pentru iarna?

            Sezonul rece aduce dupa sine o serie de inconveniente pentru noi, buzunarul nostru si obiectele pe care le folosim zilnic. Pe langa faptul ca suntem expusi constant la aerul rece care ne poate cauza gripe si raceli, facturile de gaz sunt mai scumpe si activitatile in aer liber sunt limitate, iarna afecteaza si obiectele noastre personale. Iar unul dintre ele este autoturismul. Fiecare sofer stie ca gerul afecteaza bateria masinii si pot aparea acele situatii neplacute in care nu mai poti porni masina din cauza bateriei descarcate. Ce spui de redresoarele auto, o solutie simpla si eficienta pe parcursul iernii?

 

Redresorul auto este un dispozitiv electric care transforma curentul alternativ in curent continuu. Numele dispozitivului provine de la actiunea de redresare, altfel spus – redresarea bateriei dupa descarcare.

 

Descarcarea bateriei din cauza gerului te poate surprinde in cele mai nefaste locuri. De pilda, esti intr-o excursie la munte cu familia, ti-ai parcat masina in fata cabanei iar peste noapte temperaturile au fost foarte scazute. Dimineata, atunci cand vrei sa o pornesti pentru a merge la partie este posibil sa constati ca masina nu iti mai porneste. Iar una dintre cele mai frecvente cauze este descarcarea bateriei din cauza gerului.

 

Daca vrei sa eviti aceste situatii neplacute, orienteaza-te spre achizitionarea unui redresor auto pe care il poti pastra in garaj sau il poti lua la tine atunci cand pleci de acasa. Atunci cand ai observat ca bateria este descarcata ai cativa pasi de urmat pentru folosirea adecvata a unui redresor. Este necesar sa demontezi bateria cu o grija deosebita fara a atinge clemele de caroseria metalica a masinii. Scoate intai clema bornei +. Conecteaza redresorul la o sursa de energie si cupleaza acumulatorul masinii conform indicatorilor – si + precum – la – si + la +. Dupa ce acumulatorul este incarcat se desprind clestii, iar apoi acumulatorul se monteaza pe masina. Daca aceasta a fost cauza lipsei contactului, masina ar trebuie sa porneaca dupa incarcarea bateriei.

 

Cauti redresoare auto de calitate? Descopera oferta din magazinul E-acumulatori alaturi de alte produse precum baterii sau acumulatori sau produse pentru energia solara.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.