Cate ceva despre Craiova

M-am gandit sa va vorbesc despre un oras plin de legenda,CRAIOVA. Orasul fostei Cetati a Baniei si aceea care a dat un voievod ce a reusit sa indeplineasca visul tuturor romanilor de a se uni intr-un singur stat. Un oras care poate concura cu orice oras modern din Europa. Cu 2 muzee mari,multe parcuri si locuri de joaca pentru cei mici,hoteluri ,terase si restaurante care te imbie sa le calci pragul.

O Gradina Botanica care are o colectie rara de plante adunate din toate colturile lumii, va asteapta sa ii treceti pragul.Centrul istoric recent renovat asigura aproape saptamanal concerte in aer liber. Biblioteca va poate oferii sute de volume de carti si este dotata si cu internet.De asemenea Parcul Romanescu va imbie la o plimbare ,iar daca va vine foame terasele va imbie cu gratarele sfaraind, iar mirosul micilor va gadila papilele gustative.O bere rece promite sa va domoleasca setea.Daca vreti sa va faceti siesta puteti inchiria o barca sau o hidrobicicleta si sa faceti o plimbare pe lac.

De altfel vizitand centrul orasului te poti minuna de splendida fantana muzicala care la lasarea seri te incanta cu frumoasele melodii si cu jocul apei ce curge in ritm cu muzica. Aeroportul Henry Coanda recent modernizat ofera curse in aproape toata Europa. Minunatele catedrale si biserici te invita sa le vizitezi. Daca vreti sa faceti cumparaturi aveti 5 supermarcheturi si alte cateva zeci de marcheturi si magazine cu oferte care mai de care mai atractive.Teatrul Liric siTeatrul Marin Sorescu va invita la opera sau opiesa de teatru in care pe afis apar nume mari ai scenei.

Filarmonica Oltenia ofera recitale ale muzicienilor autohtoni sau internationali. In zilele caniculare zeci de stranduri isi deschid portile care mai de care mai moderne si mai sofisticate. Iarna exista un patinoar artificial unde te poti distra .Deci daca vreti sa vizitati un oras incarcat de istorie si modern in acelasi timp vizitati Orasul Baniei-Craiova.

by Lyly

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.