Ce se întâmplă cu Rat Craiova? – Partea I

Dacă tot am început cu seria articolelor despre Craiova zic să continuăm cu încă un articol piperat,de această dată voi vorbi doar în cunoștință de cauză. Încă de când eram mică era o problemă cu traseele din Romanești,la început opreau în stația Veche, nu știu cum se numește așa îi ziceam mereu și așa a rămas pentru mine, iar mai apoi s-au gândit și la cei care nu puteau să meargă mult pe jos și au mutat-o la Peco Romanești.

Singura fază super tare era că doar 4 autobuze ajungeau acolo în decursul unei ore, două ale traseului 24 care merge pe Lăpuș și două ale traseului 1 care ajunge la Gară, ei bine problema era una singură în general șoferii erau cei care decideau dacă merg la Peco sau nu, nu te puteai lua după  tăblițe pentru că scria Peco și te lăsa la Stația Veche.

Mai rămânea doar să întrebi șoferii, care dacă nu te luau la mișto pur și simplu nu îți răspundeau, bine mai erau și acei șoferi care dacă pe tăbliță scria Peco,și chiar mergea acolo, iar tu aveai curajul să îl mai întrebi dacă merge până la stația dorită te lua direct cu ”nu știi să citești?”.

Hai să zicem că și el avea dreptate pentru că la fiecare stație îl întreba cineva dacă merge la Peco, dar totuși puteai avea surpriza să îl iei într-o cu totul altă zi, tot cu aceeași tăbliță, și să te lase la stația veche, iar dacă era întrebat de ce oprește acolo răspundea pur și simplu că a rămas de la colegul, dar mergea în continuare cu ea toată ziua.

După lungi certuri s-a decis să se mute stația definitiv la Peco și astfel s-a scăpat de toată nebunia. O altă cerere a cartierului a fost ceea legată de canalizare, care s-a început anul acesta dar care ne-a obligat să revenim la vechea stare a autobuzelor pentru că fix în locul în care se afla stația construiesc ceva pentru canalizare.

Continuarea aici.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.