Acorda-le ochilor tai atentia de care au nevoie

Iata cateva reguli care te ajuta sa iti protejezi vederea:
 
1.Efectueaza periodic consultatii oftalmologice. Daca ai intre 20 si 30 de ani, este recomandat sa faci un consult oftalmologic o data la 2 ani, iar daca ai peste 30 de ani ar trebui sa mergi anual la un consult, aceasta fiind varsta de la care problemele de vedere sunt din ce in ce mai des intalnite.
Recomandarea mea: OPTIblu. In fiecare magazin OPTIblu te asteapta doctori si optometristi dedicati. In timpul determinarii de dioptrii, vei primi consultatie personalizata, adaptata simptomelor pe la care le descrii. Specialistii OPTIblu iti vor prescrie o reteta precisa, folosind aparatura de ultima generatie. Consultantii din magazin te vor ajuta sa alegi cea mai potrivita pereche de ochelari sau lentile de contact adaptate stilului de viata si confortului tau.
2. Alege lentile de ochelari de cea mai buna calitate, cu tratamente adecvate (antireflex, fotocromatic, protectie lumina albastra) sau lentile de contact de calitate.
3. Poarta ochelari de soare.
Ochelarii de soare sunt o necesitate chiar si iarna, iar lipsa acestora, mai ales atunci cand zapada este peste tot in jurul nostru, ne poate provoca diferite afectiuni la nivel ocular.
4.Consuma alimente bogate in vitamina A.
Vitamina A ajuta ochii sa se adapteze la schimbarile de lumina si fereste ochiul de cataracta sau degenerescenta musculara. Alimente bogate in vitamina A: morcovi, spanac, patrunjel, ardei gras, cartofi, pepene galben, caise, broccoli, sparanghel…etc.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.