Este timpul sa recunosc! Am nevoie de ochelari de vedere!

Lucrez in domeniul IT de peste 5 de ani si in tot acest timp am vazut cum, pe rand, colegii mei de munca incepeau sa poarte ochelari de vedere sau lentile de contact. Acum, trebuie sa confrunt si eu realitatea – este randul meu. Miile de ore petrecute in fata calculatorului si a televizorului si-au lasat amprenta.

La treizeci de ani am nevoie de ochelari de vedere. „Esti norocoasa”, imi spune un coleg. „Eu port din liceu si eram poreclit aragaz cu patru ochi sau tocilar. Acum esti cool daca porti ochelari. „

Tin minte ca prin 2008 erau la moda ochelarii falsi de vedere cu rame negre mari si groase, adica „ochelarii de tocilari”. Astfel, de la un accesoriu necesar detestat de majoritatea, ochelarii de vedere au inceput sa fie din ce in ce mai agreati si chiar preferati in detrimentul lentilelor de contact, din scop pur estetic.

Dincolo de mofturi si tendinte, ochelarii te ajuta sa vezi (ca) lumea si sa tii in frau afectiunea oftalmologica.

Sa iti alegi o pereche de ochelari de vedere nu este atat de simplu pe cat as fi crezut. Prima oara cand am pasit intr-un magazin de optica medicala, m-am axat pe gasirea unei rame perfecte. Ce forma? Ce culoare sa aleg? Se vor asorta oare stilului meu vestimentar? Dileme tipice pentru noi femeile J

Noroc ca prietenul meu este cu picioarele pe pamant si mi-a sugerat ca ar trebui sa fiu atenta mai mult la calitatea lentilelor. Asa ca am inceput sa fac o lista cu caracteristicile lentilelor de ochelari ideale, tinand cont de stilul meu de viata si de problemele mele cu vederea. Am hotarat ca trebuie sa optez pentru lentile fotocromatice, pentru ca ochii mei sunt sensibili la lumina (atat vara, cat si iarna), cu tratament antireflex, pentru ca petrec foarte mult timp in fata calculatorului si, desigur, daca tot investesc niste bani, sa fie si dintr-un material de calitate, rezistent.

Fiecare aspect al lentilei afecteaza calitatea vederii, inclusiv cat de confortabile sunt, cat sunt de durabile, chiar si cat de usor sunt de curatat.

M-am documentat putin si in privinta producatorilor. Mi-a atras atentia Hoya, initial din simplul motiv ca detin un filtru foto Hoya de care sunt foarte multumita J, si, uite ca astfel, am descoperit ca sunt foarte priceputi si in domeniul opticii medicale.

Ma voi duce cu temele facute la oftalmolog si sper sa alegem impreuna cea mai buna varianta.

Am o intrebare pentru cititorii mei ochelaristi:  Cum reusiti sa va pastrati lentilele curate?  

Ochelarii mei de soare sunt mereu plini de amprente si tare mi-e teama ca va fi la fel si cu cei de vedere.

by Mihaela.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.