Leapsa: “Cum mi-a schimbat Internetul viata? ”

Prin acest articol vă invit și pe voi dragi cititori, să răspundeți la aceste întrebări și chiar să mai adăugați și voi altele care să se potrivească cu subiectul. Nu am mai primit de mult o leapșa. Dar haideți să începem cu întrebările și mai discutăm.

De câți ani ai acces constant la Internet?

                   Sinceră să fiu nu m-am gândit la asta, aveam vreo 8 ani dacă nu mă înșel când am primit primul calculator. Era prima oară când luam contact cu un astfel de produs deci aveam emoții, cu toate acestea am învățat rapid cum funcționează. Tot atunci părinții mei au făcut și abonament la internet. Cu toate acestea atunci stăteam doar pe jocuri, iar acum regret poate aveam șansa de a descoperii blogul mai devreme, să descopăr această lume virtuală incredibilă. Voi de câți ani folosiți internetul? Care au fost primii voștrii pași în această lume virtuală?

Care este prima ta amintire legată de navigarea pe Internet?

              Cel mai greu este să spui care a fost primul lucru, prima impresie, prima amintire, este foarte greu să îți amintești. Îmi amintesc ca și când ar fost ieri primul contact cu internetul, acesta a fost marcat de crearea contului de hi5, auzisem printre colegi despre acest lucru și voiam să văd cum este. M-am plictisit însă repede pentru că nu aveam cu cine vorbi, doar vedeam poze și atât.

Ce faci zilnic pe net?

                 Internetul face în acest moment parte din viața mea și deși urmează să reîncep cursurile la facultate nu am de gând să renunț la el, poate doar voi mai micșora timpul petrecut pe internet. Încă de când mă trezesc și până seara internetul mă însoțește, primesc mesaje, mail-uri, citesc știri sau scriu articole indiferent de ce fac internetul îmi este alături. În cursul zilei mai folosesc internetul și pentru a găsi rețete care de care mai ciudate cu care să îmi uimesc familia, caut haine noi, modele de unghii, în general îmi place să mă interesez de ce se întâmplă în jurul meu.

Când ai descoperit bloggingul?

                     Am descoperit bloggingul în urmă cu mai bine de un an, doar ce terminasem liceul și nu avea nicio ocupație, așteptam facultatea, în urma pregătirilor pentru examenul de Bacalaureat rămăsesem cu multă energie pe care în acele zile nu aveam cum să o consum. Nu sunt genul de persoană care să iese în oraș doar ca să spună că este ocupat, ies în oraș doar atunci când simt nevoia.

                   Prima oară am început să citesc un blog, rămăsesem atrasă de modul în care autoarea se exprima, pur și simplu avea ceva care mă atrăgea, uneori mă trezeam rescriind propozițiile ei dar într-un mod specific mie. Pe atunci credeam că bloggingul este ceva ce necesită bani și eu nu aveam de unde să dau. La scurt timp autoarea blogului a postat un articol despre cum este să fii blogger nu am rezistat așa că am decis să îmi fac și eu un cont.

                Dacă la început am optat pentru un domeniu și un hosting gratuit, mai apoi am ajuns să am propriul meu blog pe un domeniu propriu.  Ziua în care am făcut mutarea a fost mult mai emoționantă decât ceea în care l-am creat, pășeam într-o lume nouă și nu știam la ce să mă aștept, cu toate că am vrut să renunț la cel vechi nu am putut, era ca și când aruncam amintirile mele la gunoi așa că le-am păstrat pe amândouă.

             Blogurile am încercat să le promovez cât de mult am putut atât pe rețele de socializare cât și printre prieteni, cunoștințe, amici. Îmi pare rău însă că nu mă pricep la tot ce ține de SEO, din păcate nu am avut posibilitatea să învăț despe aceste lucruri. Știu că pentru un blog sunt foarte importante și de aceea sper ca în viitorul apropiat să reușesc să participi la niște cursuri SEO.

Cum crezi că ar fi viața ta acum fără Internet?

Sinceră să fiu nu vreau să îmi imaginez viața fără internet, fără blogging, fără prietenii pe care i-am întâlnit cu ajutorul blogului. Nu cred că mi-aș mai găsii locul fără internet, am avut o perioadă de o săptămână în care nu am avut laptop deci nu puteam intra pe internet, pur și simplu atunci am simțit că o parte din mine lipsește. Voiam să scriu pe blog, dar nu puteam, voiam să văd mail-urile, mesajele  era ca și când o lume întreagă dispăruse.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.