Informații utile despre irigare gazon

Cum căștigi un gazon frumos?

De curând tatăl meu a trebuit să meargă la cineva care îşi dorea de mult timp un gazon în curtea sa, profitând de această ocazie am mers şi eu cu el pentru a vedea cum se pune un gazon. Lucrarea de a însămânţa gazonul presupune mai multe operaţii de lucrare a pământului. La început tatăl meu a săpat la cazma toată suprafaţa, pe o adâncime de minim 30 cm, după care la suprafaţa a mai adăugat nisip amestecat cu gunoi de grajd macerat foarte bine.

A încorporat acest amestec cu ajutorul unei sape, uniformizând foarte bine amestecul pe o adâncime de 10 cm, mărunţindu-l foarte bine l-a suprafaţă. După îndepărtarea bulgăraşilor, care au scăpat de mărunţire, prin greblare urma să treacă la operaţia propriu- zisă de însămânţare, dar surpriză proprietara nu avea achiziţionată sămânţa de gazon. Pentru achiziţionarea seminţei de gazon tatăl meu m-a pus pe mine să caut pe internet, aici am găsit pe hortifarm.ro o diversitate de seminţe de gazon, atât seminţe de gazon pentru hobby, cât şi seminţe de gazon profesionale.

Cu ce se face irigare gazon?

Deoarece suprafaţa de însămânţat avea expunere atât în soare cât şi în umbră datora tă unor meri, tatăl meu a decis să cumpere seminţe profesionale care să se dezvolte bine atât în soare cât şi în umbră. După o săptămână, timp în care am primit seminţele de gazon dar în care au răsărit şi ierburile, tatăl meu a plivit aceste ierburi şi a trecut la însămânţarea seminţelor de gazon.Până la răsărirea acestora a menţinut o umiditate constată a suprafeţei, pentru aceasta a udat zilnic prin stropire această suprafaţă, astfel a reuşit să obţină un gazon foarte frumos. Dar iată că a apărut o altă problemă şi anume irigare gazon, o operaţie care asigură dezvoltarea frumoasă a gazonului sau care făcută prost, poate duce la distrugerea întregii munci migăloase şi meticuloase, după cum aţi aflat din expunerea de la început.

Gazonul face parte din familia graminee şi este foarte sensibil la cantitatea de apă pe care i-o oferim, nu-i place nici excesul dar nici lipsa de apă, ambele făcându-l să sufere, putând să ducă chiar la dispariţia sa. Deci pentru irigare gazon împreună cu tatăl meu am intrat din nou pe hortifarm.ro, unde am vrut să găsim o soluţie pentru a asigura o bună udare a gazonului. Aici am găsit din abundenţă o multitudine de accesorii pentru irigare, precum : aspersoare spray sau rotative, senzori sau programatoare irigaţii, şi nu în ultimul rând sisteme complete de irigare gazon. Deoarece proprietarii nu aveau timp disponibil, tatăl meu a optat pentru un sistem complet de irigare gazon, ca fiind singura soluţie pentru a avea un gazon superb, totuşi rămânând ca el să vină periodic pentru tunderea gazonului.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.