1.Șeherezada și povestea boabelor magice!

Arzum_Okka_superblog  Tocmai ce am ajuns acasă la părinții mei, nu am mai fost de mult, dar totuși nimic nu pare schimbat, cu excepția acestui miros puternic, deși este noapte în aer plutesc mii de arome care mai de care mai apetisante, deja mă las ghidată de miros, ajungând în bucătărie.

Ai mei știau că trebuie să vin deci au făcut pregătiri, sinceră să fiu nu am chef de nimic după 12 ore de mers sunt prea obosită, dar curiozitatea mă îndeamnă să caut sursa acelor arome. Se pare că Arzum Okka este ceea care a reușit să mă îmbie, cum nu știți ce este Arzum Okka? Atunci haide-ți să vă spun, ea este prezentată în una dintre poveștile Șeherezadei.

Arzum_Okka

” În ceea de a 1000-a noapte:

Mi s-a izvodit, o, norocitule Sultan, că în vremurile de demult pe aceste tărâmuri guverna Sultanul Mohdulah, acesta fusese înzestrat de Atoatedătător cu toate calitățile necesare unui Conducător de vază.

Măritul nostru Sultan fusese binecuvântat de Allah doar cu o fată, zilele treceau și Micuța Sultană creștea văzând cu ochii, astfel ajunse la vârsta de însurătoare pretendenți existau foarte mulți, dar Sultana Kaukab-as -Sabah (Steaua Dimineții) nu voia sub niciun fel să accepte pe cineva.

okka-cafetiera_premiu_superblog   Ceea ce nu știau însă Sultanii era că micuța lor deja își dăruise inima fiului croitoresei, îl întâlnise de câteva ori în timp ce mama acestuia îi aducea rochiile și se îndrăgostiseră, dar condiția materială slabă a acestuia le împiedicase căsătoria.

Trecuse aproape un an de când tânărul Hossein, căci așa îl chema, plecase în lume pentru a strânge bani. Teama că iubitul ei a uitat-o o făcea pe Sultană să se veștejească cu fiecare clipă care trecea. Ajunsese să doarmă tot mai des doar pentru a fi aproape de alesul inimii sale, dar acest lucru a devenit de necontrolat, astfel Sultana ajungând să doarmă aproape toată ziua.

Fără puteri Sultanii au decis să cheme vraci și tot felul de slujitori numai să o scape pe Sultană de această boală, dar toate metodele nu aveau succes. Într-un final se decide ca slujitorul care o va putea trezi pe Kaukab-as -Sabah din somn să devină soțul ei și viitorul Sultan.logo_marketonline_mic

Mulți și-au încercat norocul, dar fără folos, în ziua în care toți aveau de gând să renunțe, Hossein s-a reîntors aducând după el mulți saci cu un praf ciudat, semăna oarecum cu praful de pușcă dar avea un miros mult mai plăcut și puternic.

Aflând de la mama sa de stare Sultanei și Stăpânii Inimii Sale, tânărul a decis să se prezinte la palat împreună cu unul dintre sacii aduși, chiar dacă a fost primit cu neîncredere, el era ultima soluție pentru ca prințesa să își revină.

Praful ciudat, care purta numele de cafea, a fost preparat într-un obiect și mai ciudat, numit cafetieră profesională. La doar câteva minute de la preparare întregul Palat s-a umplut de mirosul puternic al cafelei.

cafetiera_Arzum_Okka Tânărul i-a dus iubitei sale licoare obținută din boabele fermecate, iar aceasta a deschis ochii, cafeaua nu doar că avea un miros special ci oferea și consumatorului o energie foarte mare. La scurt timp Hossein și cu Kaukab-as -Sabah au devenit Sultani, între timp tânărul a deschis o mică cafenea pentru a vinde licoarea, iar de atunci cafeaua a fost nelipsită din Împărăție.

Cum zorii deja începeau să răsară Șeherazada se oprii din povestit.

  • Cu voia Măriei Tale, o preafericitule Sultan, mâine dacă Măritul Allah și cu domnia voastră veți binevoi vă voi istorisi o poveste și mai interesantă decât aceasta.”

În zilele noastre putem realiza o astfel de cafea cu doar trei ingrediente:

  • o cafetieră Arzun OKKA
  • cafea
  • apă

Ultimele două le găsiți peste tot, dar cafetiera este ceea mai importantă pentru că ea reușește să creeze cele o mie de arome, pe aceasta o putem descoperii pe Magazin Online Cafetiere. Retrăiți povestea Șeherezadei la fiecare utilizare a cafetierei, alegând ARZUN OKKA.

Această poveste a fost scrisă pentru prima probă din cadrul Superblog 2015.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.