9.Gigel și Marcel descoperă o lume fără cauciuc

Suntem în anul 2020, o nouă planetă tocmai a fost descoperită de către savanți. Aceasta se apropie cu o viteză foarte mare de Pământ, cu toate acestea ea nu ne va lovi. Se preconizează că există viață pe această planetă și tocmai de aceea s-a decis ca o echipă formată din savanții Marcel și Gigel să pornească în zilele următoare cu o navă în cosmos, urmând să se întoarcă cu informații despre planeta nouă.


ZIUA DECOLĂRII:

MARCEL: Ce mai faci frate? Îți vine să crezi că tocmai pe noi s-au decis să ne trimită în spațiu?

GIGEL: Dar pe cine ai fi vrut să trimită? Dacă nu pe cei mai inteligenți oameni de pe Pământ?


La turnul de control, Abraham, mare astronaut, cu zeci de mii de premii în domeniu, și Constantin șeful misiunii:

ABRAHAM: Cum este posibil așa ceva?!? Nu îmi vine să cred că cei mai mari idioți existenți pe această planetă au reușit să câștige cea mai râvnită misiune, nu pot înțelege de ce nu am fost eu cel ales!

CONSTANTIN: Nu îți face probleme, cel care a luat această decizie a luat-o pe cea mai bună, în sfârșit avem șansa să scăpăm de acești idioți care ne-au distrus zilele.

ABRAHAM: Ce vreți să spuneți? Cum să scăpăm de ei?

CONSTANTIN: Am studiat de ceva timp situația de pe planeta nouă și toate datele ne-au arătat că vorbim de niște sălbatici, care nu au ce mânca și care cu siguranță se vor bucura când vor vedea deliciul.


În avion:

MARCEL: Prima noastră misiune împreună, oare ce vom descoperi acolo?

GIGEL: Cu siguranță va fi vorba de o nație mult mai evoluată decât noi.

V-om decola în 10…9…8..7..6…5…4…3…2…1…START

MARCEL,GIGEL: Spațiu sosim.

După o lună:

MARCEL: Ne apropiem de planeta necunoscută, în curând v-om ateriza.

CONSTANTIN: Aveți grijă aceștia sunt ultimii pași.

MARCEL: Bineînțeles, Gigel aici nu este voie cu cafea!

GIGEL: Stai liniștit nu am cum să o dobooooooooooo…..r.

CONSTANTIN: Ce s-a întâmplat, de ce nu mai avem contact cu nava?!? Faceți ceva!?!

ABRAHAM: Sistemul navei a fost scurcircuitat, se pare că nava s-a prăbușit pe planetă, nu mai există nicio șansă să îi contactăm.

CONSTANTIN: Ceeee!? După atâția ani de muncă! După atâtea zile de pregătiri idioții ăștia au stricat totul! Aceea navă a costa 200 miliarde de euro, ce o să le spun acum superiorilor?!?


Pe planeta nouă, după 7 ore.

GIGEL: Marcel nu murii… te rog nu mă părăsii… trezește-te! Așa deschide ochii încet!

MARCEL: Idiotule! Cum să te împiedici în halul ăla? Uite nava este distrusă, spune tu cum am putea să ne întoarcem înapoi acasă?!

GIGEL: Vom vorbi cu stăpânii acestei planete să ne ajute!

MARCEL: Ești nebun, ne vor ucide înainte de a scoate un cuvânt.

Planeta, pe care tocmai aterizaseră cei doi prieteni, era una foarte asemănătoare cu Pământul, dar cu toate acestea parcă ceva lipsea, după lungi ezitări s-au decis să caute ajutor, la intrarea în ceea ce părea a fi un oraș îi întâmpinase pancarda ”Bine a-ți venit! În Lumea fără cauciuc!”.

GIGEL: Uite bă ce nume au dat și ăștia la țară, nu pot decât să îl laud pe cel care a pus numele.

MARCEL: Ai grijă ce vorbești poate ne linșează ăștia.

La un colț de stradă o bătrânică întindea hainele la uscat pe ceea ce părea un bâț de lemn, dar cu toate acestea hainele arătau foarte diferit, semănau mai mult cu hainele purtate pe timpuri.

MARCEL: Sărumâinile stimată doamnă, din păcate ne-am rătăcit și ne-am întrebat dacă ne puteți ajuta să aflăm unde suntem mai exact și unde am putea găsi un loc de dormit.

BĂTRÂNA: Probabil sunteți veniți de pe alte meleaguri, vă pot gâzdui eu, vă aflați în Lumea fără cauciuc.

GIGEL: Da de unde vine acest nume mamaie?

MARCEL: Vrea să spună doamnă… și îl îngheontește pe camaradul său!

BĂTRÂNA: Nu este nimic și nepotul meu la fel îmi zice, numele a fost dat de unul dintre predecesorii noștri, care a ajuns pe o planetă ciudată unde a descoperit un material și mai ciudat ce purta numele de cauciuc, din păcate nimeni până acum nu a reușit să creeze acest material minunat.

MARCEL: Vreți să spuneți că aici nu există deloc cauciuc? Nu pot crede asta! Ne puteți arăta orașul.

BĂTRÂNA: Ba să crezi maică, nimeni de aici nu a văzut vreodată acest material, totuși haideți să vizitați orașul.

În acest moment totul părea mult mai clar pentru cei doi amici de ce li s-a părut totul atât de ciudat când au intrat în oraș, mașinile lipseau cu desăvârșire, puteai vedea copiii cum se jucau în nisip în fața casei, totuși fericirea se vedea în privirea lor. Hainele oamenilor erau dintre cele mai simple, chiar dacă cauciucul lipsea cu desăvârșire lumea aceasta părea mult mai frumoasă decât cea din care plecaseră Gigel și Marcel.

GIGEL: Sincer nu pot înțelege de ce nu vă place lumea așa, în lumea noastră cauciucul a făcut mult rău, pentru că după inventarea lui au apărut telefoanele, tabletele și internetul și astfel copiii noștrii au uitat ce înseamnă joaca, voia bună dar și multe altele. O dată cu apariția mașinilor oamenii nu mai știu să meargă pe jos, au ajuns să meargă cu mașina și până la vecinul de lângă ei.

BĂTRÂNA: Nu știu maică cum arată lumea voastră dar a noastră este foarte ristă, poate că ai noștrii copii stau toată ziua la poartă să se joace, dar fac asta pentru a nu se gândi că acasă îi așteaptă cel mai probabil mult prea puțină mâncare.

MARCEL: Chiar nu înțeleg aveți o țară bogată în resurse de ce nu le folosiți? Văd că aici aveți resurse de petrol, dar și foarte mult grâu din care se poate face pâine.

BĂTRÂNA: Și asta este adevărat maică, dar cu toate acestea oamenii nu mai pot coborâ în șanțurile săpate pentru petrol, scoaterea lui este din ce în ce mai dificilă și cine să mai facă pâine și alte delicatese din făină, femeile sunt puține, iar frământatul nu este atât de ușor, de abia reușim să facem pâinea necesară pentru familiile noastre.

GIGEL: Cu ajutorul unor benzi transportoare cum ar fi cele de la Elastimpex România aceste lucruri s-ar face mult mai rapid, nu înțeleg de ce nu apelați la ei.

MARCEL: Cum să apeleze mă la ei? Dacă nu există cauciuc asta înseamnă că nici firma nu există, nici măcar plăci transportoare cauciuc nu există.

BĂTRÂNA: Ce firmă este aceasta maică, este prima dată când aud de ea?

MARCEL: Nu este nimic, colegul vorbea despre visele lui. Dar haideți să mergem la un magazin.

BĂTRÂNA: Ce bine măcar acum am și eu ajutor la cumpărături, nu mai trebuie să mă chinui singură.

GIGEL: Off bătrânețea asta, cum să îi fie greu să facă niște cumpărături.

După cinci minute de când s-au așezat la coadă în magazin:

GIGEL: Cum adică trebuie să stau cu cumpărăturile în mână? De ce nu au cumpărat niște benzi transportoare de uz general de la Elastimpex România?

MARCEL: Gigiel! Taci o dată! Tot magazinul se uită la tine! Ești într-un lume fără cauciuc de unde ai vrea să ai benzi transportoare cauciuc, stai potol până nu se enervează ăștia!

BĂTRÂNA: Ce are băiatul? De ce este așa nervos? Să nu aibă probleme de la schimbarea climei!

MARCEL: Nu are nimic este doar obosit.

După 3 ore de stat la coadă:

GIGEL: De ce nu mai termină o dată? Am stat toată ziua la coadă! Cum este posibil să își chinuie în halul acesta clienții, uită-te la ea cum stă și trece în carnețel ce a cumpărat fiecare și cât are de plată! Băi femeie! Cumpărăți o casă de marcat!

MARCEL: Dacă nu taci din gură ieși afară, asta e singura soluție pe care o are femeia, ce ai vrea să facă dacă locuiește pe o planetă fără cauciuc?

După ce în sfârșit au scăpat de la coadă!

GIGEL: Nu se mai poate așa ceva trebuie să ne întoarcem înapoi! Eu nu voi trăi pe o astfel de planetă!

MARCEL: Dar cum am putea face asta? Noi nici măcar nu știm foarte bine ce avem de făcut, până și nava noastră am stricat-o!

GIGEL: A-ți spus că a fost cineva care ne-a vizitat planeta, cum a făcut acest lucru?

BĂTRÂNA: În urmă cu 6 ani unul dintre savanții noștrii a folosit un portal pentru a ajunge în lumea voastră, dar cum toți l-au crezut nebun nimeni nu s-a mai apropiat de acel portal de ani de zile!

MARCEL, GIGEL: Duceți-ne acolo vă rugăm!


La portal.

GIGEL: Frate acest portal este singura noastră șansa de a scăpa de aici, dacă v-om muri în timpul tranferului vreau să știi că îmi pare bine că ne-am întâlnit.

MARCEL: Și mie îmi pare bine că am întâlnit o persoană ca tine!

BĂTRÂNA: 5…4…3…2…1…PLECAȚI!


GIGEL: Nu îmi vine să cred ne-am întors pe pământ, uite scările rulante de la centrul de astronomie, uite minunatele covoare de baie, uite laptopurile, telefoanele și toate celelalte dispozitive! Nu îmi vine să cred, ne-am întors înapoi!

MARCEL: Parcă spuneai că acest cauciuc a făcut doar rău lumii noastre!

GIGEL: M-am înșelat, nu trebuia să țin cont doar de ce s-a creat rău, trebuia mai întâi să văd toate aceste minunate dispozitive și utilaje care fără cauciuc nu ar exista! Nu mai vreau o lume fără cauciuc! (Începe să formeze un număr de telefon).

MARCEL: Pe cine suni?

GIGEL: Îi sun pe cei de la Elastimpex România, nu îi pot uita pe cei din țara fără cauciuc și vreau să le trimit și lor aceste produse minunate pentru a le face viața mai frumoasă….


Acest articol a fost scris pentru Superblog 2015.

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.