15.Cea mai frumoasă grădină

După ce am reușit să-mi termin construirea unei noi locuințe, foarte necesară pentru numeroasa mea familie, a sosit și momentul unei intervenții radicale pentru amenajarea spațiului exterior locuinței. Dar acolo unde sunt mai multe persoane se întâlnesc tot atât de multe dorințe, fiecare membru al familiei mele prezentând propriile așteptări privind felul în care să arate curtea noastră.

GtoolsOpiniile fiind foarte diferite am convocat un consiliu de familie pentru a le armoniza și a hotărî împreună fiecare detaliu al viitoarelor amenajări. În consiliul familiei s-a hotărât ca în partea de sud și în cea de sud -vest să păstrăm o parte din pomii existenți, iar în locul celor bătrâni să plantăm alții tineri, astfel încât din mică livadă să nu lipsească nici un fruct dorit de cei mici, dar cu siguranță fructele vor fi degustate cu multă plăcere și de seniori.

Pentru realizarea acestui proiect am fost nevoit să achiziționez mai multe scule electrice de la un prieten mai vechi, folosit de mine la amenajarea interiorului locuinței și anume GTools. În primul rând am cumpărat drujbe Makita pentru a doborî toți copacii care nu intrau în planurile noastre. După această migăloasă și obositoare operație am cumpărat pomii fructiferi pe care i-am plantat în așa fel încât să respecte distanțele necesare unei creșteri corecte, de iarbă se și armonizeze cu cei vechi.

Pentru estetica livezii am hotărât ca în partea de sud să însămânțăm trifoi roșu, iar pe partea de sud-vest a livezii să punem lucernă. Cele două parcele fiind despărțite de o alee, am plantat buxus pentru a forma și un gard viu. Pentru a întreține acest gard viu am cumpărat de la GTools o mașină de tuns gard viu ,iar pentru cosirea trifoiului și lucernei am considerat că cea care ne este necesară este o mașină pentru cosit Makita.

După terminarea acestor lucrări atenția mea s-a îndreptat la partea de sud-est a locuinței unde am rezervat spațiul pentru grădina de flori. Aleile de aici le-am înconjurat cu trandafiri pitici, realizând din aceștia un frumos gard viu înflorit în permanență. În zona terasei am plantat trandafiri urcători,pentru aceștia am confecționat suporți din lemn folosindu-mă de scule electrice Makita.

Totuși în această zonă plină de clematite, hortenzii , magnolii și multe alte flori, piesa de rezistență este gazonul englezesc care s-a dezvoltat foarte bine și pe care îl tund în permanență cu mașina de tuns iarbă Makita. Acum întreaga familie petrece mult timp în exuberant grădină cu flori, iar pe cei mici când nu-i găsim trebuie să mergem în livadă, căci în permanență acolo găsesc fructe pentru a-și potoli poftele.

Acest articol a fost scris pentru Superblog2015.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.