Recrutare mult mai eficientă cu StartJobs

Astazi vom vorbi despre StartJobs. Ajunsi deja in secolul vitezei, totul se deruleaza rapid, cu cat mai putin timp pierdut, pentru ca eficacitatea fiecarei persoane sa fie maxima la locul sau de munca. Din aceasta cauza, angajatorii cauta si trebuie sa gaseasca persoanele cele mai bine potrivite pentru activitatea pe care o desfasoara. Pana in urma cu cativa ani, pentru recrutarea personalului toate firmele organizau interviuri la sediul lor sau cu ocazia unor targuri de joburi, intr-o anumita locatie stabilita. Insa, in ambele cazuri, numarul celor care participau la interviuri era destul de limitat, deci implicit si rezultatul acelor recrutari nu era cel mai bun.1

Dar iata ca pe piata locurilor de munca, a aparut o platforma, Startjobs.ro, care vrea sa revolutioneze si acest domeniu, pentru ajutorarea atat a celor care asigura oferte de munca , cat si pentru cei care isi doresc un loc de munca mai bine platit, un loc de munca corespunzator pregatirii si calitatilor pe care le au. Dupa cum se stie, in Romania piata locurilor de munca se gaseste in jurul marilor orase: Bucuresti, in mod special, Cluj-Napoca, Timisoara si alte cateva centre, dar unde sunt oferte mai multe pentru angajare se gasesc din ce in ce mai putini cei care isi doresc un loc de munca. Din acest motiv Startjobs a venit cu o idee novatoare pentru cei care vor sa faca o recrutare eficienta a personalului ce si-l doresc si anume recrutarea super-eficienta prin video interviu live, prin care se micsoreaza foarte mult distantele, marind aria din care se pot selecta viitorii angajati si in mod sigur, avand o arie atat de mare, ii vei putea selecta pe cei mai buni dintre cei buni.

2Ca sa ma fac inteleasa, mai bine, va dau de exemplu recrutare pentru locuri de munca bucuresti . La un interviu clasic numarul participantilor va fi din ce in ce mai mic, deoarece unor angajatori daca nu le place o persoana, la prima vedere, in cinci minute au incheiat interviul. Am cunoscut o astfel de persoana, care a venit de la sute de kilometri in Bucuresti, pentru un interviu destul de scurt si care mi-a spus ca nu va mai merge niciodata pentru un interviu la o distanta foarte mare de domiciliul sau, doar sa piarda timp, bani si sa-si mai faca si nervi, pe deasupra. Iata ca la un interviu online de recrutare acest impediment dispare, in plus persoana care solicita postul din spatiul lui cunoscut, nu mai e stapanita de emotii, putand da raspunsurile in functie de cunostintele sale, deci angajatorul putand sa-si faca o parere mult mai corecta si completa de capacitatile sale.

Nu am participat la nici un interviu online, dar dupa terminarea facultatii mi-ar placea sa pot aplica la astfel de interviuri, mai ales ca asa pot participa la mai multe interviuri in aceeasi zi, angajatorii putand fi atat din tara cat si din strainatate, iar pentru mine nu ar exista costuri suplimentare, caci as sta in fata laptopului care are deja camera web si cred ca m-ar avantaja un astfel de interviu, caci in public sunt destul de emotiva.

4 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.